Suugo med skogsopp

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Kasper Fosser

Suugo er egentlig en somalisk pastasaus. I denne oppskriften er den utviklet til en deilig gryte med norsk skogsopp.

Porsjoner

Ingredienser

  • 250 gram
    potet
  • 150 gram
    gulrot
  • 200 gram
    skogsopp
  • 50 gram
    paprika
  • 100 gram
    aubergine
  • 100 gram
    squash
  • 200 gram
    hermetiske tomater
  • 1 ts
    spisskummen
  • 1 ts
    gurkemeie
  • 1 ts
    malt koriander
  • 1 klype
    salt

SOPP: Bruk soppen du liker i denne deilige gryta. Hvis du ikke har tilgang til sesongens skogsopp, kan du bruke sopp fra butikken.

Slik gjør du: 


1

Stek løk og hvitløk myke i olje.

2

Tilsett potet i terninger, og krydderet.

3

Etter 15 minutter: tilsett gulrot i terninger og sopp i biter.

4

Når potet og gulrot er halvferdig: tilsett tomat og la koke i ca. 10 minutter.

5

Tilsett paprika og squash og la koke til squashen er litt myk.

6

Til slutt tilsett til aubergine og la koke til alt er mykt, men ikke most.

7

Smak til med malt koriander, spisskummen, gurkemeie og salt.

8

Topp gjerne med fersk koriander. Serveres med ris med rosiner, eller brød.

Tips: Det kan være lurt å kutte grønnsakene hjemme på forhånd, og ha i små bokser eller poser.

FARGEGLEDE: Suugo er spekket med farger og sunne friske grønnsaker. Server gjerne med ris med rosiner, eller brød.

Oppskriften er fra:
Retten ble servert på Soppens dag på Sognsvann i Oslo 4. september 2022 av
Vegetareksepressen, i samarbeid med Norges sopp- og nyttevekstforbund. Kokker var Amina Osman,  Smahane Serhane og Farzana Parveen. 

Del denne artikkelen