Suugo er egentlig en somalisk pastasaus. I denne oppskriften er den utviklet til en deilig gryte med norsk skogsopp.
Ingredienser
-
250 grampotet
-
150 gramgulrot
-
200 gramskogsopp
-
50 grampaprika
-
100 gramaubergine
-
100 gramsquash
-
200 gramhermetiske tomater
-
1 tsspisskummen
-
1 tsgurkemeie
-
1 tsmalt koriander
-
1 klypesalt
Slik gjør du:
Stek løk og hvitløk myke i olje.
Tilsett potet i terninger, og krydderet.
Etter 15 minutter: tilsett gulrot i terninger og sopp i biter.
Når potet og gulrot er halvferdig: tilsett tomat og la koke i ca. 10 minutter.
Tilsett paprika og squash og la koke til squashen er litt myk.
Til slutt tilsett til aubergine og la koke til alt er mykt, men ikke most.
Smak til med malt koriander, spisskummen, gurkemeie og salt.
Topp gjerne med fersk koriander. Serveres med ris med rosiner, eller brød.
Tips: Det kan være lurt å kutte grønnsakene hjemme på forhånd, og ha i små bokser eller poser.
Oppskriften er fra:
Retten ble servert på Soppens dag på Sognsvann i Oslo 4. september 2022 av Vegetareksepressen, i samarbeid med Norges sopp- og nyttevekstforbund. Kokker var Amina Osman, Smahane Serhane og Farzana Parveen.