Middag 

Finnbiff

Tekst: Anine Gutubakken Byles – Foto: Anine Gutubakken Byles

Finnbiff er et festmåltid som er enkelt å lage ute i det fri. Det finnes utallige varianter av retten, men reinsdyrskav, sopp og rømme er klassiske ingredienser.

Finnbiff kan du fint servere uten tilbehør, men det smaker veldig godt med potetmos og tyttebær. Reinsdyrskav smaker også helt herlig i en wrap med sopp og tyttebær eller i et pitabrød med rømme, sopp og ruccola.

Porsjoner

Ingredienser

  • 150 g
    bacon
  • 150 g
    sopp
  • 1 stk
    løk
  • 1 ss
    smør
  • 400 g
    reinsdyrskav
  • 5 stk
    knuste einerbær
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    pepper
  • 6 dl
    rømme
  • 1 ss
    smør til steking
  • 1
    passelig mengde potetmos
  • 1 dæsj
    tyttebær (tilbehør)

Forberedelser hjemme:

  • Del bacon, sopp og løk i middels store biter.
  • Varm opp en stekepanne og fres baconbitene på middels høy varme til det begynner å bli crispy. Ha i 1 ss smør og bitene med sopp og løk, og brun det raskt på middels høy varme.
  • Ha blandingen med bacon, sopp og løk over i en plastboks.
  • Om du ønsker potetmos, kan det være greit å lage den før du drar, eventuelt kan du gjøre det lettvint ved å ta med en potetmos på pose som er enkel å tilberede på tur.
  • Ha smør til steking i en liten plastboks. Knus einebærene og ha dem over i en liten plastboks sammen med salt og pepper. Pakk alle ingrediensene i sekken og tilbered resten på tur.

På tur – slik gjør du:

 


1

Ha 1 ss smør i kjelen eller stekepannen på primusen, og fres reinsdyrskavet på høy varme. Det kan være lurt å steke det i flere omganger om du har en liten kjele eller stekepanne.

2

Ha i blandingen med bacon, sopp og løk, og krydre med knuste einebær., salt og pepper.

3

Tilsett rømme, litt og litt av gangen, til du har ønsket mengde saus. La det småputre i 5-10 minutter.

4

Server finnbiffen med potetmos og tyttebær.​

FINNBIFF: kan lages både på primus og på bål.

Oppskriften er fra: Anine Gutubakken Byles hos Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Del denne artikkelen