Danske munker
Danske munker

Danske munker

Tekst: Stine Pedersen – Foto: @naturlene på Instagram

Munker er en klassisk dansk oppskrift på søte, små bakverk. På dansk kalles disse små bollene med eplefyll for «æbleskiver».

Danske munker er nydelige sprø på utsiden – myke og saftige inni. Røren lages enkelt og minner om en tykk lapperøre. Danske munker smaker aller best nystekte og er derfor fint å lage på bål eller primus ute på tur.

Danske munker

MUNKEJERN: For å få den karakteristiske runde formen på munkene brukes et munkejern til steking. Munkene skal nemlig være stekt på alle kanter - så husk å smøre jernet godt med smør så du kan kan snu og vende på munkene.

Porsjoner
Totalt 21 munker

Ingredienser

  • 1 stk
    egg
  • 2.5 dl
    sukker
  • 2.5 dl
    surmelk
  • 5 dl
    hvetemel
  • 0.5 ts
    kardemomme
  • 2 ts
    bakepulver
  • 0.5 ts
    salt
  • 1 dæsj
    smør til steking

Slik gjør du:


1

Visp sammen egg og sukker, og tilsett surmelk.

2

Sikt hvetemel, kardemomme, bakepulver og salt sammen i en bolle.

3

Bland så sammen den våte og den tørre miksen. Pass på at røren ikke blir før tørr, den skal være tyktflytende. La røren svelle kaldt i 30 minutter før steking.

4

Stek de i et munkejern over bålet.

5

Server med ett dryss melis og gjerne syltetøy.

Danske munker

BÅLKOS: En velkjent dessert i Danmark for store og små - gjerne med et dryss melis og syltetøy.

Tips!

Oppskrift fra: @naturlene på Instagram

Del denne artikkelen