Munker er en klassisk dansk oppskrift på søte, små bakverk. På dansk kalles disse små bollene med eplefyll for «æbleskiver».
Danske munker er nydelige sprø på utsiden – myke og saftige inni. Røren lages enkelt og minner om en tykk lapperøre. Danske munker smaker aller best nystekte og er derfor fint å lage på bål eller primus ute på tur.
Porsjoner
Totalt 21 munker
Ingredienser
-
1 stkegg
-
2.5 dlsukker
-
2.5 dlsurmelk
-
5 dlhvetemel
-
0.5 tskardemomme
-
2 tsbakepulver
-
0.5 tssalt
-
1 dæsjsmør til steking
Slik gjør du:
1
Visp sammen egg og sukker, og tilsett surmelk.
2
Sikt hvetemel, kardemomme, bakepulver og salt sammen i en bolle.
3
Bland så sammen den våte og den tørre miksen. Pass på at røren ikke blir før tørr, den skal være tyktflytende. La røren svelle kaldt i 30 minutter før steking.
4
Stek de i et munkejern over bålet.
5
Server med ett dryss melis og gjerne syltetøy.
Tips!
- Har du ikke et munkejern, kan du bruke et muffinsbrett som alternativ.
- Gode tips til matlagingsbål finner du her
Oppskrift fra: @naturlene på Instagram