Middag 

Wok

Tekst: Mari Kolbjørnsrud/Norsk Friluftsliv – Foto: Mari Kolbjørnsrud/Norsk Friluftsliv

Wok gir næringsrik og god mat, og egner seg veldig godt å lage på bålet.

Du trenger en wokpanne tilpasset bål. Alternativt kan du lage wok i en gryte, enten på bålet eller primusen – resultatet blir nesten like bra.

Porsjoner
1 porsjon gir en stor middagstallerken

Ingredienser

  • 400 gram
    kyllingfilet
  • 3 fedd
    hvitløk, finhakket
  • 0.5 stk
    rød chili
  • 1
    løk
  • 3 ss
    karri
  • 2 ts
    gurkemeie
  • 0.5 stk
    rød paprika
  • 0.5 stk
    brokkoli
  • 1 stk
    gulrot
  • 2 bokser
    kokosmelk (400 ml)
  • 0.5 stk
    lime
  • 1 pk
    eggenudler
  • 1 dl
    olje

Sik gjør du: 


1

Skjær kyllingfiletene i biter og hakk opp alle grønnsakene.

2

Stek kyllingen i litt olje, dryss over litt salt og pepper og sett til side.

3

Kok eggenudlene som anvist på pakken, og sett til side.

4

Fres løk, hvitløk og chili med karri og gurkemeie. Tilsett resten av grønnsakene og la det surre ca. 2 minutter.

5

Hell over kokosmelka og la det småkoke til sausen blir fyldig og tykk.

6

Smak til med salt, pepper og limesaft, før du har oppi kyllingen og eggenudlene. La alt bli gjennomvarmt.

Nyt en fargerik og smakfull middag!

WOK: Masse deilige fargerike grønnsaker - sunt og godt!

Tips: 

  • Bruk det du har av grønnsaker – det er mye som passer å wokke.
  • Som alternativ til kylling kan du bruke svin.
  • Serveres gjerne med ris isteden for eggnudler, hvis du ønsker det.

Del denne artikkelen