Denne drikken er espresso servert med en sitronskive eller sitronsaft og litt sukker.
Har du prøvd kombinasjonen mellom espresso og sitron? Da vil du kanskje erfare at skarpheten og syrligheten fra sitronen balanserer godt med intensiteten og bitterheten i espressoen.
Espresso Romano kan drikkes varm, kald, med isbiter, med eller uten melk. Den er en populær drikk i deler av Italia, men også i andre land. I Sør-Ukraina er det mange som drikker denne sitronkaffen når man trenger litt energi, noe som begrunnes med at den har helsebringende effekt.
Ingredienser
-
2 ssespressomalt kaffe
-
1 dlvann
-
1 tsbrunt sukker
-
0.25sitron
Slik gjør du:
Kok opp espresso i en espressokanne.
Ha ferdig espressokaffe i en kopp, og tilsett brunt sukker og saften av en 1/4 sitron.
Rør om til sukkeret har løst seg opp. Vipps, så har du en Espresso Romano!
Tips: Hvis du ikke har espressokanne, kan du lage en sterk kokekaffe i vanlig kaffekjele.
Litt mer historie: Denne drikken har forskjellig navn i ulike deler av verden. Til tross for navnet «Romano» er det usikkert om det er en historisk link til både Roma og Italia. En teori er at Italienerne under første og andre verdenskrig hadde redusert tilgang til espresso, og at de i stedet måtte bruke pulverkaffe som amerikanske soldater bragte med seg. For å skjule den litt tamme smaken fra pulverkaffen tilsatte de sitronsaft. Noen hevder at drikkens opprinnelse er i byen Giugliano, og i dag er Espresso Romano signaturdrikken i byen.
Oppskriften er fra: Viktoriia Morozova, Ukraina/Norge
Info om Espresso Romano er hentet herfra: What Is The Espresso Romano? – Perfect Daily Grind