Ramsløk vokser vilt i skogen og smaker nesten som hvitløk. Prøv denne deilige asiatiske kyllingretten med touch av den smakfulle ville veksten.
Ramsløk finner vi i langs kysten, fra Oslofjorden til Trondheimsfjorden, i fuktig løv- eller barskog. Når ramsløken trives i et område, vokser den tett i tett på skogbunnen og kan dekke et stort areal. Adriana Finstad tipser om hvordan ramsløken kan brukes.
Ingredienser
-
3kyllingbryst (oppdelt i biter)
-
3 ssmaisstivelse
-
2 feddhvitløk (hakket)
-
3 cmingefær (hakket)
-
1chili (hakket)
-
3 sssoyasaus
-
2 sshonning
-
2 neverramsløk, hakket (eller mengde etter ønske)
-
0.5 dlolje til steking (f.eks. solsikke elle raps)
-
1 klypesalt
-
2 klypersesamfrø
Slik gjør du:
Vend kyllingbitene i maisstivelsen.
Stek kyllingbitene i olje i stekepanna. Stek godt på begge sider og salt underveis.
Sett de ferdigstekte kyllingbitene til side.
Ha i ny olje i panna og fres hakket hvitløk, ingefær og chili i 1 minutt.
Ha i honning og soyasaus og la det koke et par minutter.
Vend inn kyllingen og ha i hakket ramsløk helt til slutt.
Server med en gang og topp det hele med sesamfrø. Nam!
Kan serveres med f.eks. brød eller ris.
Tips:
- Sjekk ut og følg Ramsløkvettreglene, utarbeidet av Norges sopp- og nyttevekstforbund.
- Ramsløk har en forvekslingsart som er giftig, nemlig liljekonvall. Spis aldri noe du ikke er 100 % sikker på hva er.
- Gå på sanketur med en som kjenner ramsløk eller ta med det du har plukket for å vurdere det.
- Plukk en og en plante og dobbeltsjekk når du kommer hjem.
Oppskriften er fra: Adriana Finstad, ambassadør i Norsk Friluftsliv.