Asiatisk kylling med ramsløk

Tekst: Adriana Finstad – Foto: Adriana Finstad, Mari Kolbjørnsrud
Asia 

Ramsløk vokser vilt i skogen og smaker nesten som hvitløk. Prøv denne deilige asiatiske kyllingretten med touch av den smakfulle ville veksten.

Ramsløk finner vi i langs kysten, fra Oslofjorden til Trondheimsfjorden, i fuktig løv- eller barskog. Når ramsløken trives i et område, vokser den tett i tett på skogbunnen og kan dekke et stort areal. Adriana Finstad tipser om hvordan ramsløken kan brukes.

   

Porsjoner

Ingredienser

  • 3
    kyllingbryst (oppdelt i biter)
  • 3 ss
    maisstivelse
  • 2 fedd
    hvitløk (hakket)
  • 3 cm
    ingefær (hakket)
  • 1
    chili (hakket)
  • 3 ss
    soyasaus
  • 2 ss
    honning
  • 2 never
    ramsløk, hakket (eller mengde etter ønske)
  • 0.5 dl
    olje til steking (f.eks. solsikke elle raps)
  • 1 klype
    salt
  • 2 klyper
    sesamfrø

   

Slik gjør du:


1

Vend kyllingbitene i maisstivelsen.

2

Stek kyllingbitene i olje i stekepanna. Stek godt på begge sider og salt underveis.

3

Sett de ferdigstekte kyllingbitene til side.

4

Ha i ny olje i panna og fres hakket hvitløk, ingefær og chili i 1 minutt.

5

Ha i honning og soyasaus og la det koke et par minutter.

6

Vend inn kyllingen og ha i hakket ramsløk helt til slutt.

7

Server med en gang og topp det hele med sesamfrø. Nam!

8

Kan serveres med f.eks. brød eller ris.

Tips:

  • Sjekk ut og følg Ramsløkvettreglene, utarbeidet av Norges sopp- og nyttevekstforbund.
  • Ramsløk har en forvekslingsart som er giftig, nemlig liljekonvall. Spis aldri noe du ikke er 100 % sikker på hva er.
  • Gå på sanketur med en som kjenner ramsløk eller ta med det du har plukket for å vurdere det.
  • Plukk en og en plante og dobbeltsjekk når du kommer hjem.

   

Del denne artikkelen