Okonomiyaki – japanske pannekaker

Tekst: Silje Glorvigen – Foto: Hilde Grøtte
Asia Japan 

Omonomiyaki er en japansk form for pannekake – tykke, velsmakende og salte.

Navnet stammer fra okonomi, som betyr «hvordan du liker» eller «hva du liker», og yaki som betyr «kokt». Pannekakene passer like godt med salt og søt topping, og er proppa med deilige grønnsaker!
Porsjoner

Ingredienser

  • 0.5 stk
    finhakket hodekål
  • 2 stk
    revet gulrot
  • 1 ts
    salt
  • 1 stk
    gul løk
  • 6 stk
    egg
  • 200 g
    hvetemel
  • 1 ts
    revet ingefær
  • 0.5 ts
    pepper

Slik gjør du:


1

Ha finhakket kål og revet gulrot i en bakebolle. Ha i salt og bland godt.

2

Finhakk løk og ha det over i bollen.

3

Tilsett egg og hvetemel. Rør inn til en tykk og jevn røre. Ha i revet ingefær og krydre med grovmalt pepper.

4

Ha den tykke røren over i en flaske med stor tut, eller i en tett matboks.

Når du er på tur, fyrer du opp bål eller finn fram stormkjøkkenet ditt. Ha godt med olje i en varm stekepanne. Stek pannekakene til de blir gylne på hver side – og server med topping du ønsker!

Oppskriften er fra: Hilde Grøtte, @eteute

TOPPING ETTER ØNSKE: Disse pannekakene kan toppes med nesten hva som helst. Gjør som Hilde og ha på en deilig sennepsdressing.

Del denne artikkelen