Dette er en spennende vri på våre kjente og kjære pannekaker. Røra må lages dagen før turen.
Pannekakene kan spises som de er, eller man kan ta på det man liker best. Kanskje er det blåbærsesong så du kan lage eget blåbærsyltetøy på turen? Eller er du av typen som liker noe «salt» på pannekakene dine? Siden disse pannekakene ikke inneholder sukker, egner de seg godt til å fylles som middagspannekaker med for eksempel ost og skinke.
Ingredienser
-
7 dlmaismel
-
5 dlvann
eller:
Ingredienser
-
3 dlmaismel
-
3 dlhvetemel
-
6 dlvann
-
1 slantolje til steking
Slik gjør du:
Maismel, eller maismel og hvetemel, blandes med vann og røres godt til en tykk suppe. La røren stå til gjæring natten over. Det gir pannekakene en syrlig smak. Hvetemel gjør at de henger bedre sammen ved steking.
Kisera stekes på store plater (takker). Platen smøres med olje. En stekepanne, eventuelt jernpanne, kan erstatte takken. Deigen øses opp og smøres utover i ett tynt lag.
I Sudan smøres røren utover med palmeblad. Når pannekaken har stivnet, kan den brettes eller stekes gyllen på den andre siden.
Tips:
- Lag kiseraene litt små, nesten som lapper.
Oppskriften er hentet fra KFUK-KFUM Speiderne sin aktivitetsbank