Kiri buth melkeris

Tekst: Silje Rønneberg Hogstad – Foto: Hilde Grøtte

Kiri buth er en matrett fra Sri Lanka.

Denne enkle og smakfulle kokosrisen serveres helst som en del av et måltid, men kan også spises alene.

Porsjoner

Ingredienser

  • 250 g
    ris
  • 2.5 dl
    vann
  • 3.75 dl
    kokosmelk
  • 0.5 ts
    salt

Slik gjør du:


1

Kok opp ris og vann i en kasserolle.

2

Risen skal koke over svak varme til den er myk.

3

Når risen er klar tilsetter du kokosmelk og salt og blander alt godt.

4

Legg på lokk og la det koke på svak varme til kokosmelka er kokt inn i risen.

5

Hell risen i en vid form og fordel den utover.

6

Vent til risen er avkjølt før du skjærer den i små serveringsbiter.

Oppskriften er hentet fra KFUK-KFUM Speiderne sin aktivitetsbank

DENNE ENKLE og smakfulle kokosrisen serveres helst som en del av et måltid, men kan også spises alene.

Del denne artikkelen