Den gode turopplevelsen er ikke avhengig av dyrt utstyr. Man kommer langt med enkle redskaper, også når du har med deg en gruppe.
Her er en anbefaling til utstyrsliste når du skal lage mat ute med en gruppe:
- Oppskrifter (helst laminerte)
- Kokeapparater m/gass (eller fyr opp et bål)
- Ved (hvis du skal fyre bål)
- Kjeler/stekepanner
- Fyrstikker
- Redskaper til matlaging: stekespade, øse,
skjærefjøl, kniver (tollekniv, speiderkniv etc.) - Spiseredskaper: skål/tallerken, skje/gaffel/kniv,
kopp - Eventuelt utstyr til spesifikke matretter
- Fat, boller, aluminiumsbakker eller annet, til
servering av maten - Håndsprit (eller såpe og vann)
- Servietter/tørkepapir
- Søppelposer
- Førstehjelpsutstyr (plaster, brannsalve og
bandasje er et minimum) - Vannkanne med vann (til drikke, matlaging
og brannsikkerhet, hvis det ikke er vann i
nærheten) - Tarp/presenning ved dårlig vær.
Tips:
- Bruk enkelt utstyr og tenk igjennom hva du egentlig trenger. Det kan bli tungt å bære med seg mye forskjellig utstyr fra kjøkkenet.
- Vær kreativ: Bruk for eksempel enpinne som sleiv, en kopp som litermål og en tallerken som skjærefjøl.
- Tallerken og kopp i plast er bedre enn keramikk/glass ute på tur. Ønsker du å bruke engangstallerken, anbefales bambus fremfor papp. Det er mer miljøvennlig og solid.
- Lån utstyr gratis: BUA er en nasjonal ordning for utstyrsutlån som kan benyttes av både privatpersoner og grupper. Her kan du låne turutstyr gratis. Sjekk din lokale BUA på bua.no.