Tips til bekledning på tur

Publisert
Tekst: Linn Elise Jakhelln – Foto: Paulina Cervenka, Pernille Balslev

Skal du ha med deg en gruppe ut på tur og lage mat? Bruk gjerne vår nye klesplakat, som gjør det enklere å kle seg for tur.

På kalde, våte, vindfulle og varme dager er klær og sko viktig for store og små. Riktige klær har mye å si for om man får en god opplevelse ute. Men hva det egentlig betyr er ikke alltid åpenbart. 

– Vi sier at det ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær. Men hvis man ikke er så vant med å være ute i all slags vær er det ikke lett å vite hva som er gode klær eller sko i kulda eller til en norsk sommer, sier Erika Wollner, prosjektleder i Norsk Friluftsliv.

Hun håper plakaten, som er tilgjengelig både på bokmål og nynorsk, kan fungere som en sjekkliste for hva man bør ha på seg ute.

Egnet for både barn og voksne

Været i Norge varierer mye etter årstidene og hvor man er i landet, og kunnskap om klær og sko er ofte første hinder for å komme seg ut. 

– Målgruppen er alle som er lite vant med friluftsliv, og den egner seg for både barn og voksne, forteller Wollner.

FARGERIKE ILLUSTRASJONER: Prosjektleder Erika Wollner viser fram den nye klesplakaten, som illustrerer hvilke klær du bør velge når det er kaldt, varmt, regn og vind. Foto: Pernille Balslev

Hun håper at organisasjonene vil ha nytte av den nye plakaten, i tillegg til skoler, barnehager, voksenopplæringer, frivilligsentraler og mange andre kommunale tjenester.

Norsk Friluftsliv har laget klesplakaten i samarbeid med frivillige organisasjoner, pedagoger i skole og barnehage, ungdom og ansatte i kommunale tjenester. Målet er å senke terskelen for å bruke naturen, og vise at man kan bruke mange av de samme plaggene i ulikt vær. 

Bestill eller last ned klesplakaten

Vil du få tilsendt to fysiske eksemplarer av plakaten i A2-format i posten, helt gratis?
Her kan du bestille fysiske eksemplarer av klesplakaten

Du kan også laste den ned digitalt:

Del denne artikkelen