Noen tips til turmatopplegg

Publisert – Sist oppdatert 27.02.2024
Tekst: Adriana Finstad – Foto: Hanan Abdelrahman, Hanne Hide, Ishah Lind-Hansen

Det er mye man kan finne på som utgangspunkt til sosiale turer med mat i fokus. Her er noen ideer.

  • Tapaskveld der alle tar med eller lager noe som deles med alle.
  • Tematur med mat og kultur fra ett eller flere land. For eksempel på FN-dagen 24. oktober eller samisk nasjonaldag 6. februar. 
  • Inviter deltakere til å ta med noe mat de liker, som kan varmes på bålet ute på tur.
  •  Arranger en nyttevekst,- bær- eller sopptur hvor man lager internasjonale matretter av det man finner på turen. Hvordan brukes de ulike vekstene i forskjellige kulturer?
  • Arranger en fisketur der dere også tilbereder og spiser fisken dere fanger, gjerne med en internasjonal vri.

EN TEMATUR med mat og kultur fra ett eller flere land er både morsomt og lærerikt. Her har deltakere på DNT Oslos internasjonale kvinnetur laget indisk butter chicken i fellesskap.

  • Hva med å arrangere en kokkekamp?
  • Åpne en pop-up UTE-restaurant en helg, med servering av mangfoldig turmat i skogen.
  • Aktivitet på Verdens brøddag: I oktober hvert år markeres Verdens brøddag. Hele verden spiser brød, i forskjellige varianter. Uansett nasjonalitet, kultur eller religion, er brød en matrett som forener folk fra alle verdenshjørner. Vi er kanskje ikke så ulike? Marker Verdens brøddag ved å invitere til en Brød fra hele verden-aktivitet. Inviter deltakere til å ta med brød eller deig hjemmefra, som kan varmes eller stekes på bålet.

FERSKT: Arranger fisketur! – Eller ta med fersk fisk kjøpt i butikk.

Del denne artikkelen