Lumpiang gulay – filippinske vårruller

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Mari Kolbjørnsrud

Filippinske vårruller passer fint ute på tur. De kan gjerne lages ferdig hjemme og varmes opp ute når det er tid for en matbit.

Vårrullene serveres gjerne med saus. Bananketchup er mest vanlig i Filippinene, men det smaker også godt med toyomansi (en slags soyasaus med toyo og calamansi) eller sursøt saus. Slike sauser fås kjøpt ferdig på flaske.

Porsjoner
1 porsjon gir 2 vårruller

Ingredienser

  • 1 fedd
    hvitløk
  • 0.5 stk
    kepaløk
  • 1 stk
    vårløk
  • 50 gram
    gulrot
  • 100 gram
    sopp
  • 50 gram
    hodekål
  • 50 gram
    spirer
  • 1 ts
    østerssaus
  • 1 ts
    soyasaus
  • 1 klype
    salt og pepper
  • 10 stk
    vårrull-ark
  • 1 stk
    egg (til pensling)
  • 1 dl
    olje (til steking)

Slik gjør du: 


1

Hakk hvitløk og vårløk i små biter og stek i en stekepanne til den blir blank.

2

Tilsett soppen, litt pepper og soyasaus. Stek til fargen blir brun.

3

Tilsett oppkuttet hodekål, gulrøtter og til slutt spirer, og bland godt sammen.

4

Tilsett deretter østerssaus og stek i få minutter. Smak til med salt og pepper.

5

Ha oppi 1-2 ss med fyll på den ene siden av vårrull-arket og spre den litt utover. Ta tak i enden nærmest deg og brett det over fyllet. Rull en runde rundt.

6

Stek vårrullene i stekepanna til de blir sprø og får en gylden farge.

7

Server med sweet & chili saus.

Oppskriften er fra: Bernalyn Hilario og og Vallerie R. Manipis, kokkelærlinger ved Oslo Voksenopplæring Helsfyr

LAG GJERNE vårrullene ferdig hjemme, og varm dem opp i stekepanna ute på tur.

Del denne artikkelen