Filippinske vårruller passer fint ute på tur. De kan gjerne lages ferdig hjemme og varmes opp ute når det er tid for en matbit.
Vårrullene serveres gjerne med saus. Bananketchup er mest vanlig i Filippinene, men det smaker også godt med toyomansi (en slags soyasaus med toyo og calamansi) eller sursøt saus. Slike sauser fås kjøpt ferdig på flaske.
Ingredienser
-
1 feddhvitløk
-
0.5 stkkepaløk
-
1 stkvårløk
-
50 gramgulrot
-
100 gramsopp
-
50 gramhodekål
-
50 gramspirer
-
1 tsøsterssaus
-
1 tssoyasaus
-
1 klypesalt og pepper
-
10 stkvårrull-ark
-
1 stkegg (til pensling)
-
1 dlolje (til steking)
Slik gjør du:
Hakk hvitløk og vårløk i små biter og stek i en stekepanne til den blir blank.
Tilsett soppen, litt pepper og soyasaus. Stek til fargen blir brun.
Tilsett oppkuttet hodekål, gulrøtter og til slutt spirer, og bland godt sammen.
Tilsett deretter østerssaus og stek i få minutter. Smak til med salt og pepper.
Ha oppi 1-2 ss med fyll på den ene siden av vårrull-arket og spre den litt utover. Ta tak i enden nærmest deg og brett det over fyllet. Rull en runde rundt.
Stek vårrullene i stekepanna til de blir sprø og får en gylden farge.
Server med sweet & chili saus.
Oppskriften er fra: Bernalyn Hilario og og Vallerie R. Manipis, kokkelærlinger ved Oslo Voksenopplæring Helsfyr