Tom yam kung

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Hilde Grøtte

Tom yam er en av de mest populære thairettene. «Tom» betyr suppe og «yam» betyr blandet. Man kan tilsette både kylling eller scampi til denne suppa. «Kung» betyr reker.

Porsjoner

Ingredienser

  • 500 gram
    scampi (rå)
  • 250 gram
    sjampinjong
  • 1 ts
    salt
  • 1 ss
    sukker
  • 3 dl
    vann
  • 4 dl
    kokosmelk
  • 3 skiver
    galangal
  • 1 stk
    sitrongress
  • 2 stk
    chili
  • 2 ss
    fiskesaus
  • 3 stk
    limeblader
  • 3 ss
    limesaft
  • 1 bunt
    koriander

Slik gjør du: 


1

Kok opp vannet. Tilsett kokosmelk, galangal, sitrongress, chili, limeblader, sjampinjong og scampi.

2

La koke i 10 minutter eller til scampiene blir røde.

3

Tilsett salt, sukker, fiskesaus, limesaft og chili.

4

Pynt suppen med koriander og server med ris.

Tips:

  • Bruk gjerne norske reker istedenfor scampi. Disse må da tilsettes til slutt og ikke koke.
  • Galangal er en rot som også kalles thailandsk ingefær. Hvis du ikke har tilgang til det, kan du også bruke ordinær ingefær.

 

Oppskrift fra: Saowinne fra Oslo voksenopplæring Helsfyr.

SCAMPI kan gjerne byttes ut med kylling i denne suppa.

Del denne artikkelen