Suppe 

Tom kha gai

Publisert
Tekst: Mari Kolbjørnsrud/Norsk Friluftsliv – Foto: Mari Kolbjørnsrud/Norsk Friluftsliv
Opprinnelse: Thailand 

Tom Kha Gai er en smakfull kyllingsuppe fra Thailand. Visste du at Tom betyr suppe, Kha betyr galangal og Gai betyr kylling på thai?

Galangal er en rot som ligner litt på ingefærrot. I denne oppskriften bruker vi ingefær.

Styrken på suppa regulerer du selv ut ifra hvor «hot» du ønsker den. Mer kokosmelk gjør suppa mildere, og mengden chili kan du også justere opp eller ned.

Porsjoner
1 porsjon gir en stor suppebolle

Ingredienser

  • 4 stk
    kyllingfilet
  • 100 g
    ingefær, fersk
  • 3 båter
    hvitløk
  • 1 stk
    gul liten løk
  • 200 g
    sopp (f.eks. champinjon el. aromasopp)
  • 100 g
    sukkererter
  • 10 dl
    kyllingkraft
  • 2 bokser
    kokosmelk (400 ml)
  • 2 ss
    fiskesaus
  • 1 stk
    lime, saft og raspet skall
  • 0.5 stk
    rød chili
  • 1 kvast
    koriander, hakket

Slik gjør du: 


1

Skjær kyllingfilet i biter.

2

Kutt opp grønnsakene, og finhakk ingefær, hvitløk og chili.

3

Kok opp kyllingkraften og ha i ingefær, hvitløk og chili. La det småkoke i 2 minutter.

4

Ha i kokosmelk, fiskesaus, kylling, sopp og grønnsaker. Kok opp og la det koke i ca. 5 minutter til.

5

Ha i revet limeskall, limesaft og koriander rett før servering.

VARMENDE SUPPE: Kokt på bålet får suppa en ekstra smaksingrediens - bålsuppe smaker alltid godt!

Tips: 

  • Server gjerne ris til suppa. Eller hva med bålstekt pinnebrød?

Del denne artikkelen