Tinolang manok – filippinsk kyllingsuppe

Publisert – Sist oppdatert 23.01.2024
Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Anne Lynn Gelacio Lobo, Mari Kolbjørnsrud

Tinolang manok er en tradisjonell filippinsk rett hvor kylling, hvitløk og ingefær er viktige ingredienser.

På Filippinene er det også vanlig å bruke papaya samt en type chiliblader (dahon ng sili), men det har vi droppet i denne oppskriften for enkelhetens skyld. Det smaker likevel kjempedeilig!

 

Porsjoner

Ingredienser

  • 2 ss
    olje til steking
  • 1 stk
    gul løk
  • 1 stk
    kinesisk hvitløk
  • 60 gr
    ingefær
  • 2 dl
    vann
  • 0.5 dl
    fiskesaus
  • 1 stk
    terning med kyllingkraft
  • 1 stk
    hjertesalat
  • 1 kg
    kylling
  • 1 stk
    chilli
  • 1 pk
    ris

Forberedelser hjemme:

  • Kutt grønnsaker og ha dem i en boks.
  • Kutt kyllingkjøttet i passe store serveringsstykker.

På tur – slik gjør du:


1

Kok risen etter anvisning på pakken.

2

Stek ingefæren i olje i ca. ett minutt.

3

Ha i løken og stek til den er blank.

4

Ha i hvitløken, rør så det ikke blir brent.

5

Brun kyllingstykkene (trenger ikke å bli gjennomstekt). Ha i vann slik at det dekker kyllingen. La det koke.

6

Ha i buljongterningen. Bruk en skje til å ta av skummet som kommer opp på overflaten. Smak til med fiskesaus.

7

Gjennomkok kyllingen.

8

Til slutt legger du grønnsakene på toppen av suppa og tar gryta vekk fra primusen.

9

Ha i hakket vietnamesisk chili hvis du vil ha suppa sterk.

10

Server suppa sammen med risen.

UTENSDØRS SUPPEKJØKKEN: Suppa er klar når kyllingen er gjennomkokt og hjertesalaten er blandet inn.

Tips:

  • Både kyllingfilet og kylling med bein kan brukes i denne retten.
  • Boil-in-bag-ris er lettvint på tur!
  • Kinesisk hvitløk kan byttes med vanlig hvitløk.

SAMARBEID: La barna delta i matlagingen, også ute på tur!

Oppskriften er fra:  Anne Lynn Gelacio Lobo. Se hennes Instagram her: @gulingpaatur .

Del denne artikkelen