
Vi har fulgt Anne Lynn Gelacio Lobo (aka @gulingpaatur) en liten stund på Instagram. Hun har disket opp med deilige filippinske retter på tur sammen med mann og barn.
Tinolang manok har ikke så mange ingredienser som gjør det enkelt å ha det med på tur.
Ingredienser
-
2 ssolje til steking
-
1 stkgul løk
-
1 stkkinesisk hvitløk
-
60 gringefær
-
2 dlvann
-
0.5 dlfiskesaus
-
1 stkterning med kyllingkraft
-
1 stkhjertesalat
-
1 kgkylling
-
1 stkchilli
-
1 pkris
Kutt grønnsaker hjemme før du drar på tur. Ha de i en boks.
Kok risen. På tur har vi boil-in-bag jasminris! Vi pleier å koke vannet, har i risen og lar det trekke. Når suppa er ferdig varmer vi den igjen til risen er ferdig kokt.
Start med å steke ingefæren i olje i ca. ett minutt.
Ha i løken og stek til løken er blank.
Ha i hvitløken rør så det ikke blir brent og brun kyllingen (trenger ikke å bli gjennomstekt). Ha i vann slik at du dekker kyllingen og la det koke. Ha i kyllingkraft/buljong. Jeg pleier å ta av skummet som kommer opp på overflaten med en skje. Smak til med fiskesaus. Gjennomkok kyllingen.
Til slutt legger du grønnsakene på toppen av suppa og tar gryta vekk fra primusen.
Ha i hakket vietnamesisk chili hvis du vil ha den sterk.

Foto: Anne Lynn Gelacio Lobo
Vi pleier å kutte hvitløk, ingefær og løk på forkant også sparer jeg noe som barna kan kutte som aktivitet. Jeg synes det er viktig for barna å kjenne på at de bidrar og mestrer.
Vi foretrekker kylling med bein for kraftens skyld, men hadde det vært en langtur hadde vi valgt kyllingfilet.