Tinolang manok er en tradisjonell filippinsk rett hvor kylling, hvitløk og ingefær er viktige ingredienser.
På Filippinene er det også vanlig å bruke papaya samt en type chiliblader (dahon ng sili), men det har vi droppet i denne oppskriften for enkelhetens skyld. Det smaker likevel kjempedeilig!
Ingredienser
-
2 ssolje til steking
-
1 stkgul løk
-
1 stkkinesisk hvitløk
-
60 gringefær
-
2 dlvann
-
0.5 dlfiskesaus
-
1 stkterning med kyllingkraft
-
1 stkhjertesalat
-
1 kgkylling
-
1 stkchilli
-
1 pkris
Forberedelser hjemme:
- Kutt grønnsaker og ha dem i en boks.
- Kutt kyllingkjøttet i passe store serveringsstykker.
På tur – slik gjør du:
Kok risen etter anvisning på pakken.
Stek ingefæren i olje i ca. ett minutt.
Ha i løken og stek til den er blank.
Ha i hvitløken, rør så det ikke blir brent.
Brun kyllingstykkene (trenger ikke å bli gjennomstekt). Ha i vann slik at det dekker kyllingen. La det koke.
Ha i buljongterningen. Bruk en skje til å ta av skummet som kommer opp på overflaten. Smak til med fiskesaus.
Gjennomkok kyllingen.
Til slutt legger du grønnsakene på toppen av suppa og tar gryta vekk fra primusen.
Ha i hakket vietnamesisk chili hvis du vil ha suppa sterk.
Server suppa sammen med risen.
Tips:
- Både kyllingfilet og kylling med bein kan brukes i denne retten.
- Boil-in-bag-ris er lettvint på tur!
- Kinesisk hvitløk kan byttes med vanlig hvitløk.
Oppskriften er fra: Anne Lynn Gelacio Lobo. Se hennes Instagram her: @gulingpaatur .