
Denne suppa liker alle! Den er enkel å lage og inneholder friske krydderurter som koriander, ingefær og chili. En klassisk thaisuppe.
Ingredienser
-
400 gramkyllingfilet, strimlet
-
2 ssolivenolje
-
5 stksjampinjonger, i skiver
-
4 stkvårløk, i skiver
-
1 stkrød paprika, strimler
-
2 stktomater, skivet
-
1 ssrød currypasta
-
2 bokserkokosmelk
-
4 dlvann
-
0.5 stkbuljongterning
-
2 sssoyasaus
-
2 ssfiskesaus
-
0.5 stklime, saften
-
1 nevehakket koriander
-
1 klypesalt, pepper og sukker, etter smak
-
1 pknudler
-
1 pkpitabrød

BÅL-THAI: Kok suppa på bålet og du får en ekstra god smak. Pass på å røre i gryta så suppa ikke brenner seg.
Slik gjør du:
Varm opp oljen i stekepanna og ha i soppen og halvparten av vårløken.
Stek litt før du tilsetter kyllingbiter og currypasta.
Fres et par minutter og hell over i en gryte.
Ha i kokosmelk og buljong og kok opp.
La småkoke i ca. 5 minutter før du har i paprikaen.
Kok 2 minutter før du har i soyasaus, fiskesaus, limesaft, tomat, koriander og resten av vårløken.
Smak til med salt, pepper og sukker og evt. litt mer lime.
Kok nudlene og fordel i dype skåler. Hell suppa over.
Server gjerne med varme pitabrød.

METTENDE: Med nudler oppi suppa blir den mettende. Men det kan likevel hende at du ønsker en porsjon til, for denne suppa er god!