Suppe 

Søtpotetsuppe med bacon

Tekst: Adriana Finstad – Foto: Adriana Finstad

Søtpotetsuppe er knallgodt sammen med bacon. Siden smaken er mild og god, tåler den litt sterke smaker som chili og koriander.

Søtpoteten stammer trolig fra Sør-Amerika, men finnes ikke lenger i vill tilstand. Søtpotet er en eldgammel kulturplante som dyrkes i stor utstrekning i tropiske og subtropiske områder.

Vil du ha en vegetarvariant av denne suppa, er det bare å droppe baconet.

Porsjoner

Ingredienser

  • 1 stk
    stor søtpotet
  • 1 boks
    kokosmelk
  • 8 dl
    vann
  • 1 pk
    baconterninger
  • 1 stk
    buljong
  • 1 stk
    fersk koriander
  • 0.5
    løk
  • 3 fedd
    hvitløk
  • 2 cm
    ingefær
  • 0.5 stk
    chili

Slik gjør du:


1

Fres løk og hvitløk i olivenolje.

2

Skrell søtpotet, skjærer den i biter.

3

Ha vann, søtpotet, fersk koriander, chili og buljong i panna sammen med løken. La det koke til grønnsakene er møre. Hell blandingen over i en blender eller mos det med stavmikser.

4

Tilsett kokosmelk og oppkuttet chili, ingefær og koriander og la det hele koke noen minutter.

5

Stek bacon i en stekepanne.

6

Ha suppa og stekt bacon i en termos som du tar med ut på tur.

7

Server rykende varm suppe fra termosen. Dryss litt fersk koriander på toppen hvis du ønsker det.

8

Hvis det er barn i følget, kan du med fordel halvere mengden chili.

Tips: 

  • Et alternativ til termos er å ha suppeblandingen i en tett boks eller flaske. Suppa varmes da i en kjele på bål eller primus når du er ute på tur.

 

TERMOKOPP: Varm suppe holder seg godt i en termos, mattermos eller termokopp. Spis rett fra termosen - enklere kan det ikke bli!

Del denne artikkelen