Persisk byggrynssuppe

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Mari Kolbjørnsrud

Byggrynssuppe er en tradisjonell suppe i Iran, der de ulike regionene har sine varianter av suppa. I hovedstaden Teheran er denne oppskriften veldig vanlig.

Porsjoner

Ingredienser

  • 4 dl
    byggryn
  • 2 stk
    gulrøtter
  • 1 stk
    løk
  • 300 gram
    kyllingbryst
  • 1 liter
    kyllingkraft
  • 2 ss
    persille eller koriander
  • 2 ts
    gurkemeie
  • 0.5 ts
    pepper
  • 1 klype
    salt
  • 3 ss
    olje til steking

Slik gjør du: 


1

Kok byggryn i en kjele, til de er halvkokt.

2

Finhakk løken og stek i en stekepanne med olje, til den er blank.

3

Ha i revet gulrot og finsnittet kylling og stek litt til.

4

Tilsett gurkemeie, salt og pepper.

5

Ha i 1 liter kyllingkraft og tilsett halvkokte byggryn, og kok opp.

6

Når suppa koker kan du ha i koriander eller persille.

7

La suppa småkoke en stund. Når den har blitt litt tykk i konsistensen er den klar.

Oppskriften er fra: Azar Alavi i PARS forening – iransk idretts- og kulturforening.

METTENDE: Byggryn gjør suppa mettende og den gir et godt måltid, for store og små.

Del denne artikkelen