
Denne suppa gir en smak av Pakistan og er veldig enkel å lage ute på tur.
Porsjoner
Ingredienser
-
250 gramrøde linser
-
1 litervann
-
1 tssalt
-
1 tsmalt chilipulver
-
2 feddhvitløk
-
1 tsmalt koriander
-
1 tsmalt garam masala
-
2 ssolje eller smør
-
4 stkchapati eller naanbrød
Slik gjør du:
1
Hakk opp hvitløk.
2
Skyll linsene i kaldt vann.
3
Ha alt i en gryte og kok på middels varme i ca. 30 minutter.
4
Ha over smør eller olje mot slutten av koketiden og rør om.
5
Server gjerne naanbrød eller chapati inntil.
Tips:
- Gjør forberedelser hjemme på forhånd og ha det i tette bokser eller poser: kutt opp hvitløk, skyll linsene og bland sammen krydderet.
Oppskriften er fra: Ahmadiyyakvinnene i Nittedal.

KORIANDER brukes mye i det pakistanske kjøkkenet. En perfekt topping på suppa.