Pakistansk linsesuppe

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Randi Marie Glomsrud

Denne suppa gir en smak av Pakistan og er veldig enkel å lage ute på tur.

Porsjoner

Ingredienser

  • 250 gram
    røde linser
  • 1 liter
    vann
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    malt chilipulver
  • 2 fedd
    hvitløk
  • 1 ts
    malt koriander
  • 1 ts
    malt garam masala
  • 2 ss
    olje eller smør
  • 4 stk
    chapati eller naanbrød

Slik gjør du: 


1

Hakk opp hvitløk.

2

Skyll linsene i kaldt vann.

3

Ha alt i en gryte og kok på middels varme i ca. 30 minutter.

4

Ha over smør eller olje mot slutten av koketiden og rør om.

5

Server gjerne naanbrød eller chapati inntil.

Tips: 

  • Gjør forberedelser hjemme på forhånd og ha det i tette bokser eller poser: kutt opp hvitløk, skyll linsene og bland sammen krydderet.

 

Oppskriften er fra: Ahmadiyyakvinnene i Nittedal.

KORIANDER brukes mye i det pakistanske kjøkkenet. En perfekt topping på suppa.

Del denne artikkelen