Gresskarsuppe er en super høstsuppe og en favoritt ved høytiden thanksgiving i USA.
Denne gresskarsuppa skal moses med stavmikser og kan med fordel lages hjemme før tur. Ha den på termos og nyt den ute. Bruk gode matgresskar som butternut eller hokkaido, eller innmaten til halloweengresskaret.
Ingredienser
-
1 kggresskarkjøtt (uten skall og innmat)
-
1løk
-
3 feddhvitløk
-
0.5rød chili
-
2 ssrevet ingefær
-
1 literhønsekraft
-
2 dlkokosmelk eller creme fraiche
-
1lime eller sitron (saften)
-
3 ssolje
-
1 klypesalt og pepper
Slik gjør du:
Skjær gresskarkjøttet i terninger.
Hakk løk, hvitløk og chili.
Varm olje i en gryte og stek løken til den er myk. Tilsett hvitløk, chili og ingefær og stek et par minutter til. Ha i gresskarterninger og surr alt sammen.
Hell over kyllingkraften og la alt koke til gresskarterningene er møre, ca. 20 minutter (avhengig av størrelsen på terningene).
Mos alt med en stavmikser og tilsett kokosmelk/creme fraiche.
Gi suppa et lite oppkok og tilsett lime- eller sitronsaft, salt og pepper.
Server gjerne med en klatt creme fraiche, og dryss over litt chilikrydder hvis du ønsker en sterkere suppe.
Tips:
- Dryss gjerne ristede gresskarkjerner over suppa. Vask og rist frøene i gresskaret som du har brukt, eller kjøp ferdig ristede frø.
- Hvis du vil ha kjøtt i suppa kan du tilsette stekte kyllingbiter eller spekeskinke.