Gresskarsuppe

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Mari Kolbjørnsrud

Gresskarsuppe er en super høstsuppe og en favoritt ved høytiden thanksgiving i USA. 

Denne gresskarsuppa skal moses med stavmikser og kan med fordel lages hjemme før tur. Ha den på termos og nyt den ute. Bruk gode matgresskar som butternut eller hokkaido, eller innmaten til halloweengresskaret.

Porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg
    gresskarkjøtt (uten skall og innmat)
  • 1
    løk
  • 3 fedd
    hvitløk
  • 0.5
    rød chili
  • 2 ss
    revet ingefær
  • 1 liter
    hønsekraft
  • 2 dl
    kokosmelk eller creme fraiche
  • 1
    lime eller sitron (saften)
  • 3 ss
    olje
  • 1 klype
    salt og pepper

Slik gjør du: 


1

Skjær gresskarkjøttet i terninger.

2

Hakk løk, hvitløk og chili.

3

Varm olje i en gryte og stek løken til den er myk. Tilsett hvitløk, chili og ingefær og stek et par minutter til. Ha i gresskarterninger og surr alt sammen.

4

Hell over kyllingkraften og la alt koke til gresskarterningene er møre, ca. 20 minutter (avhengig av størrelsen på terningene).

5

Mos alt med en stavmikser og tilsett kokosmelk/creme fraiche.

6

Gi suppa et lite oppkok og tilsett lime- eller sitronsaft, salt og pepper.

7

Server gjerne med en klatt creme fraiche, og dryss over litt chilikrydder hvis du ønsker en sterkere suppe.

Tips: 

  • Dryss gjerne ristede gresskarkjerner over suppa. Vask og rist frøene i gresskaret som du har brukt, eller kjøp ferdig ristede frø.
  • Hvis du vil ha kjøtt i suppa kan du tilsette stekte kyllingbiter eller spekeskinke.

SPICY HØSTSUPPE: Du bestemmer selv hvor sterk du vil ha suppa. Et dryss med chilipulver ved servering spicer den opp et hakk.

Del denne artikkelen