
Daal er en sentral rett i den indiske kjøkken og tilberedes ofte av belgfrukter.
Særlig belgfrukter som linser, men også kikerter, bønner eller erter. Her får du to ulike oppskrifter som passer like bra på bål som på primus.
Dal med rød linser:
Ingredienser
-
0.5 kgrøde linser
-
1 lvann
-
1 tssalt
-
0.5 tschilipulver
-
0.2 tsgurkemeie
-
0.5 stkingefær
-
3 stkhvitløksfedd
-
0.5 tsgaram masala
Kutt grønnsaker. Vask linsene i lunket vann. Bland alt sammen unntatt garam masala, og kok opp. Kok ved svak varme i ca 15-20 min. Rør underveis.
Strø på garam masala og server med kokt ris og/eller chapati.
Chapati lager dere mens suppen koker.
Dal med gule erter:
Ingredienser
-
2 ssrapsolje
-
1 stkoppkuttet gul løk
-
4 stkhvitløksfedd
-
1 tssalt
-
0.5 tspepper
-
1 tsgaram masala
-
1 tscurrypulver
-
2 stkfinhakket chili
-
1 koppgule erter
-
3 koppervann
-
1 stktomat
-
0.2 kopphakket persille
Start med å kutte grønnsakene.
Varm olje i ei gryte. Tilsett løk, hvitløk, salt og pepper. Stek til løken er gyllen. Tilsett garam masala, currypulver og chilli, og rør til krydderet er blandet inn.
Hell vannet av ertene og ha de i gryta sammen med 3 kopper vann og kok opp. Kok på lav varme i ca 50 min, eller til ertene er møre.
Rør til blandingen er most eller har blitt tykk. Rør inn tomat og persille. La den småkoke i ytterligere 10 min og server med ris og /eller chapati.
Chapati lager dere mens suppen koker.
Utstyr:
- Skjærefjøl
- Kniv
- Bålgryte/stormkjøkken
- Sleiv
- Fyrstikker
- Det du måtte trenge for å lage bål
Oppskriften er hentet fra KFUK-KFUM Speiderne sin aktivitetsbank
