Klorofyllpesto

Foto: Mette Randem

Klorofyll er viktig for planters fotosyntese, og betyr rett og slett «grønt blad». Grønne grønnsaker og urter inneholder mye vitaminer og jern. Også smaker de så deilig!

Pesto er en italiensk saus. Den er kjent siden romertiden, i mange ulike former, og kommer sannsynligvis fra Nord-Afrika. Du kan lage pestoen i en morter, kjøkkenmaskin eller med en stavmikser. Bruk gjerne økologiske råvarer.

Porsjoner
1 porsjon gir 1 kopp

Ingredienser

  • 1 håndfull
    friske urter (f.eks. brennesle, marikåpe, skvallerkål, ramsløk og løvetann)
  • 1
    hvitløksbåt
  • 2 ss
    gresskarkjerner
  • 1 ts
    salt
  • 2 ss
    økologisk sitronsaft
  • 1 ts
    revet sitronskall
  • 5 ss
    revet parmesan
  • 1 dl
    økologisk olivenolje

Utstyr:

  • Skjærebrett til urtene
  • Kniv
  • Spiseskje
  • Rivjern
  • Desilitermål
  • Morter eller blender

Slik gjør du: 


1

Skyll urtene godt. Fjern alle tykke og harde stilker og blader.

2

Skrell og grovhakk hvitløken.

3

Riv sitronskallet fint på rivjern.

4

Ha urter, hvitløk, gresskarkjerner og salt i morteren.

5

Knus bladene til du har en grov blanding.

6

Bland inn sitronsaft, revet sitronskall og parmesanost.

7

Tilsett oljen og bland godt.

Barna kan fint være med på å lage klorofyllpesto. Foto: Mette Randem

Del denne artikkelen