Wok gir næringsrik og god mat, og egner seg veldig godt å lage på bålet.
Du trenger en wokpanne tilpasset bål. Alternativt kan du lage wok i en gryte, enten på bålet eller primusen – resultatet blir nesten like bra.
Ingredienser
-
400 gramkyllingfilet
-
3 feddhvitløk, finhakket
-
0.5 stkrød chili
-
1løk
-
3 sskarri
-
2 tsgurkemeie
-
0.5 stkrød paprika
-
0.5 stkbrokkoli
-
1 stkgulrot
-
2 bokserkokosmelk (400 ml)
-
0.5 stklime
-
1 pkeggenudler
-
1 dlolje
Sik gjør du:
Skjær kyllingfiletene i biter og hakk opp alle grønnsakene.
Stek kyllingen i litt olje, dryss over litt salt og pepper og sett til side.
Kok eggenudlene som anvist på pakken, og sett til side.
Fres løk, hvitløk og chili med karri og gurkemeie. Tilsett resten av grønnsakene og la det surre ca. 2 minutter.
Hell over kokosmelka og la det småkoke til sausen blir fyldig og tykk.
Smak til med salt, pepper og limesaft, før du har oppi kyllingen og eggenudlene. La alt bli gjennomvarmt.
Nyt en fargerik og smakfull middag!
Tips:
- Bruk det du har av grønnsaker – det er mye som passer å wokke.
- Som alternativ til kylling kan du bruke svin.
- Serveres gjerne med ris isteden for eggnudler, hvis du ønsker det.