Gulasj

Publisert – Sist oppdatert 24.11.2022
Tekst: Krisztina Szamoskozi – Foto: Mari Kolbjørnsrud/Norsk Friluftsliv
Egnet for barn
Egnet for skoleklasser
Opprinnelse: Ungarn 

Gulasj er en av nasjonalrettene i Ungarn. Den er kraftig og smakfull og utrolig deilig å varme seg på rundt bålet en kald turdag ute.

Porsjoner

Ingredienser

  • 600 g
    lammekjøtt
  • 4 stk
    løk
  • 15 stk
    poteter
  • 1 stk
    rød chili
  • 15 dl
    buljong
  • 2 ss
    paprikapulver
  • 0.5 ts
    røkt paprikapulver
  • 100 g
    tomatpuré
  • 1 dl
    rødvin
  • 2 ss
    olje til steking
  • 3 ss
    hvetemel til jevning
  • 1
    salt og pepper

1

Brun all løk og kjøtt i olje, tilsett paprikapulver og chili, rør inn tomatpuré.

2

Strø over mel og bland inn.

3

Ha over buljong og rødvin, kok opp, la koke i 30 min. Tilsett poteter og la koke 30 min til.

4

Smak til med salt og pepper. Velbekomme!

Tips:

  • Serveres tradisjonelt med butterdeigsbrød.

 

Oppskriften er fra: Krisztina Szamoskozi ved Oslo Voksenopplæring Helsfyr i boka «Verdens beste lam» 2018.

Del denne artikkelen