
Laksekeab med løksalat er en enkel tyrkisk turmat og en favoritt hos barna! Server med tradisjonell tyrkisk pide (flattbrød) eller tortillalefser.
Gjør klar deigen hjemme, så kan du forme og steke kebaben ute på tur. For å gjøre det enda enklere på tur kan løksalaten også forberedes i forkant.

FRILUFTLIVETS DAG: På Sognsvann i Oslo, søndag 1.september, kunne man smake på norske råvarer høstet fra naturen og tilberedt på ulike kulturelle vis. På en av standene kunne man smake en annen vri på den kjente kebaben.
Ingredienser
-
500 glaks
-
1 stkegg (til pensling)
-
1 buntpersille
-
1 sspotetmel
-
2 sssitronsaft
-
1 drysssalt og pepper
-
1 dryssspisskumin
-
1 dryssmalt paprika
Ingredienser
-
1 skivetgul løk
-
1 buntpersille
-
1 stksitron (saften)
-
1 drysssumak (krydder)
Hjemme:
Finhakk laksen og bland inn de andre ingrediensene - kjør i foodprosessor.
På tur:
Del løken i to, og skjær tynne skiver. Grov hakk persille og bland sammen med løken. Tilsett saften fra en sitron og krydder. La gjerne salaten få stå seg litt før den servers.
Form kebabene i små lapper med litt tykkelse og stek dem i en stekepanne over et bål eller stormkjøkken.
Nytes i tyrkisk pide (flattbrød), eller tortillalefser.

ENKELT: Server kebaben og løksalaten i tortillalefser.