Tyrkisk laksekebab

Publisert – Sist oppdatert 13.01.2022
Tekst: Stine Pedersen – Foto: Silje Glorvigen
Egnet for barn
Egnet for skoleklasser
Opprinnelse: Tyrkia 

Laksekeab med løksalat er en enkel tyrkisk turmat og en favoritt hos barna! Server med tradisjonell tyrkisk pide (flattbrød) eller tortillalefser.

Gjør klar deigen hjemme, så kan du forme og steke kebaben ute på tur. For å gjøre det enda enklere på tur kan løksalaten også forberedes i forkant.

FRILUFTLIVETS DAG: På Sognsvann i Oslo, søndag 1.september, kunne man smake på norske råvarer høstet fra naturen og tilberedt på ulike kulturelle vis. På en av standene kunne man smake en annen vri på den kjente kebaben.

Porsjoner
Kebabdeig

Ingredienser

  • 500 g
    laks
  • 1 stk
    egg (til pensling)
  • 1 bunt
    persille
  • 1 ss
    potetmel
  • 2 ss
    sitronsaft
  • 1 dryss
    salt og pepper
  • 1 dryss
    spisskumin
  • 1 dryss
    malt paprika
Porsjoner
Løksalat

Ingredienser

  • 1 skivet
    gul løk
  • 1 bunt
    persille
  • 1 stk
    sitron (saften)
  • 1 dryss
    sumak (krydder)

Hjemme:


1

Finhakk laksen og bland inn de andre ingrediensene - kjør i foodprosessor.

På tur:


1

Del løken i to, og skjær tynne skiver. Grov hakk persille og bland sammen med løken. Tilsett saften fra en sitron og krydder. La gjerne salaten få stå seg litt før den servers.

2

Form kebabene i små lapper med litt tykkelse og stek dem i en stekepanne over et bål eller stormkjøkken.

3

Nytes i tyrkisk pide (flattbrød), eller tortillalefser.

ENKELT: Server kebaben og løksalaten i tortillalefser.

Del denne artikkelen