
Kebab er en matrett som betyr «grillet kjøtt», og mest vanlig er det å bruke får- eller lammekjøtt. Denne versjonen, derimot, baserer seg på fisk.
Kebaben kommer fra Midtøsten og er en veldig gammel matrett. Hva med å prøve denne fiskekebabvarianten, som et alternativ til fiskeburger?
Ingredienser
-
500 grenskåret fiskefilet av hyse, sei eller torsk
-
2 tssalt
-
1.5 sshvetemel (kan droppes)
-
0.5 tsnykvernet pepper, hvit pepper
-
1egg (kan droppes)
-
4 dlmelk (eller fløte)
-
1 dashsitronsaft
-
8 stktortillalefser
-
1 boksyoghurtdressing (eller lag selv med gresk yoghurt og finhakket hvitløk)
Slik gjør du:
Fiskefiletene males i kjøttkvern før man blander inn resten av ingrediensene og rører det hele sammen.
Man former deigen og steker de himmelske fiskekakene på bål.
Fiskekakene serveres i varme tortillalefser med en youghurtdressing. Yoghurtdressingen kan man enkelt lage ved å blande sammen gresk yoghurt og litt finrevet/finhakket hvitløk.
Smak til med sitrussaft, salt, kvernet pepper og en klype sukker. Man kan også tilsette litt revet mynteblader og/eller agurk, alt ettersom hva man liker og har tilgjengelig.

BÅL: Stek fiskekebaben på bålet, på en steketakke (som her) eller i en stekepanne eller rist.
Oppskriften er fra: Oslo og Omland Friluftsråd