Hva med å prøve den som et alternativ til fiskeburger?
Ordet kebab betyr «grillet kjøtt», og mest vanlig er det å bruke får- eller lammekjøtt. Denne versjonen, derimot, baserer seg på fisk.
Porsjoner
Gir cirka 8 fiskekaker
Ingredienser
-
500 grenskåret fiskefilet av hyse, sei eller torsk
-
2 tssalt
-
1.5 sshvetemel (kan droppes)
-
0.5 tsnykvernet pepper, hvit pepper
-
1egg (kan droppes)
-
4 dlmelk (eller fløte)
-
8 stktortillalefser
-
1 kvastmynte (kan sløyfes)
-
1 bitagurk (kan sløyfes)
-
1 boksyoghurtdressing (eller lag selv med gresk yoghurt, finhakket hvitløk, sitronsaft, salt, pepper og en klype salt))
Slik gjør du:
1
Fiskefiletene males i kjøttkvern før man blander inn resten av ingrediensene og rører det hele sammen.
2
Form deigen og stek fiskekakene på bål.
3
Fiskekakene serveres i varme tortillalefser med en youghurtdressing. Yoghurtdressingen kan man enkelt lage ved å blande sammen gresk yoghurt og litt finrevet/finhakket hvitløk. Smak til med sitrussaft, salt, kvernet pepper og en klype sukker.
4
Man kan også tilsette litt revet mynteblader og/eller agurk, alt ettersom hva man liker og har tilgjengelig.
Tips:
- En enklere variant er å bruke ferdige fiskekaker som pakkes inn i lefser sammen med salat og evt. andre grønnsaker.
Oppskriften er fra: Oslo og Omland Friluftsråd