Middag 

Taco på tur

Publisert – Sist oppdatert 19.02.2021
Tekst: Kjell Arild Nummedal – Foto: Fjell-vandring.net

Taco er en tradisjonell meksikansk matrett, men snart er den blitt en nasjonalrett også her i Norge, og det er knapt en fredag uten.

Årsaken er nok også fordi de aller fleste elsker taco,  og på tur smaker tacoen kanskje enda bedre. Gjør du gode forberedelser før du går på tur, lages middagen på null komma niks også.

TRADISJONSRIK RETT: I Mexico er dette en matrett ført av mange generasjoner, men har også klart å bli en nasjonalrett i Norge.

Porsjoner

Ingredienser

  • 600 gram
    kjøttdeig/karbonadedeig
  • 1 pk
    tacokrydder
  • 1 dl
    vann
  • 250 gram
    revet ost
  • 1 stk
    salat
  • 1 stk
    agurk
  • 1 pk
    cherrytomater
  • 1 stk
    avokado
  • 1 glass
    salsa
  • 1 boks
    rømme
  • 1 pk
    tortillalefser
  • 1 pk
    tortillachips

Tips!
Kutt opp alle grønnsaker på forhånd å ha i bokser/poser. Eventuelt gjør det veldig enkelt ved å ta med en pose ferdigkuttet salat. Og er du vegetarianer er det jo bare å droppe kjøttdeigen, og eventuelt fylle på med mer eller noe annet godt som for eksempel bønner.


1

Stek kjøttdeigen, tilsett tacokrydder og vann, og kok til passe konsistens.

2

Fyll opp tortillalefsen og nyt et godt måltid!

FORBEREDELSER: Kutt grønnsakene hjemme og ha de over i matbokser, så slipper du mye arbeid på tur.

Utstyr

  • Stekepanne
  • Stekespade
  • Skjærefjøl og kniv om grønnsakene ikke kuttes på forhånd
  • Bokser og skjeer til grønnsakene
  • Tallerkener

PS! Om det ikke egner seg å tenne bål på turen er det like enkelt å lage taco på kokeapparater. Her finner du en oversikt: På tur med primus

PSS! Husk alltid å få med deg all søppel hjem. Du kan lese mer om sporløs ferdsel HER

NAM: Varm lefsene på indirekte varme før du fyller de med deilig tacofyll!

Del denne artikkelen