Middag 

Taco

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Mari Kolbjørnsrud

Taco er en tradisjonell meksikansk matrett, og også her i Norge er den på en måte en nasjonalrett. For mange er det knapt en fredag uten.

Har du prøvd å ta med fredagstacoen ut til bålet? Gjør noen forberedelser hjemme på forhånd. Kanskje dette blir den nye fredagstradisjonen med familien?

Porsjoner
1 porsjon gir 2 tacolefser

Ingredienser

  • 400 gram
    kjøttdeig/karbonadedeig
  • 1 pk
    tacokrydder
  • 1 dl
    vann
  • 250 gram
    revet ost
  • 1 stk
    salat
  • 1 stk
    agurk
  • 1 pk
    cherrytomater
  • 1 boks
    ananas
  • 1 stk
    rødløk
  • 1 stk
    avokado
  • 1 glass
    salsa/tacosaus
  • 1 boks
    rømme
  • 1 pk
    tortillalefser (8 lefser)
  • 1 pk
    tortillachips

TACOBUFFET: Det som er fint med taco, er at du kan putte oppi lefsa akkurat det du liker.

Slik gjør du: 


1

Stek kjøttdeigen, tilsett tacokrydder og vann, og kok til passe konsistens.

2

Ha på kjøtt og/ eller revet ost på halve tortillalefsa og brett over den andre halve.

3

Pakk lefsa inn i aluminiumsfolie og legg på rist over bålet. Varm lefsa på begge sider over bålet til osten er smeltet.

4

Åpne lefsa og ha på det du vil av ønsket fyll, før du bretter den sammen igjen.

5

Kos deg!

FORBEREDELSER: Kutt opp alle grønnsakene og stek kjøttdeigen på forhånd. Da gjenstår det bare å fyre opp bålet og varme maten.

Tips: 

  • Kutt opp alle grønnsaker på forhånd å ha i bokser/poser. Eventuelt gjør det veldig enkelt ved å ta med en pose ferdigkuttet salat.
  • Kjøttdeigen kan stekes på forhånd eller i stekepanna over bålet.
  • Hvis du ønsker vegetartaco, kan kjøttdeigen erstattes med for eksempel bønner.
  • Tacoen kan lages på primus istedet for bål, hvis det passer bedre.

SMELTET OST: Denne tacolefsa er varmet på bålet med kjøttdeig og ost, pakket inn i folie. Alternativt kan du varme kun lefsa før du putter på ønsket fyll.

Oppskriften er fra: Sæteren Gård, barnas tursted i Bærumsmarka drevet av DNT Oslo og Omegn.

Del denne artikkelen