Taco er en tradisjonell meksikansk matrett, og også her i Norge er den på en måte en nasjonalrett. For mange er det knapt en fredag uten.
Har du prøvd å ta med fredagstacoen ut til bålet? Gjør noen forberedelser hjemme på forhånd. Kanskje dette blir den nye fredagstradisjonen med familien?
Ingredienser
-
400 gramkjøttdeig/karbonadedeig
-
1 pktacokrydder
-
1 dlvann
-
250 gramrevet ost
-
1 stksalat
-
1 stkagurk
-
1 pkcherrytomater
-
1 boksananas
-
1 stkrødløk
-
1 stkavokado
-
1 glasssalsa/tacosaus
-
1 boksrømme
-
1 pktortillalefser (8 lefser)
-
1 pktortillachips
Slik gjør du:
Stek kjøttdeigen, tilsett tacokrydder og vann, og kok til passe konsistens.
Ha på kjøtt og/ eller revet ost på halve tortillalefsa og brett over den andre halve.
Pakk lefsa inn i aluminiumsfolie og legg på rist over bålet. Varm lefsa på begge sider over bålet til osten er smeltet.
Åpne lefsa og ha på det du vil av ønsket fyll, før du bretter den sammen igjen.
Kos deg!
Tips:
- Kutt opp alle grønnsaker på forhånd å ha i bokser/poser. Eventuelt gjør det veldig enkelt ved å ta med en pose ferdigkuttet salat.
- Kjøttdeigen kan stekes på forhånd eller i stekepanna over bålet.
- Hvis du ønsker vegetartaco, kan kjøttdeigen erstattes med for eksempel bønner.
- Tacoen kan lages på primus istedet for bål, hvis det passer bedre.
Oppskriften er fra: Sæteren Gård, barnas tursted i Bærumsmarka drevet av DNT Oslo og Omegn.