Middag 

Sweet & sour gryte

Publisert – Sist oppdatert 20.01.2022
Egnet for barn
Opprinnelse: Kina 

Dette er en av rettene som vant i vårens bildekonkurranse under emneknaggen #turmatfraheleverden. Oppskriften er også tidligere publisert på Fjell-vandring.net.

Sweet & sour, eller sursøt saus, er en vanlig kinesisk saus som er velkjent for mange fra flere populære retter på kinesiskrestaurant. Denne oppskriften er veldig turvennlig med pose miks, men sursøt saus kan også enkelt lages fra bunn, og sukker og edikk som gir den karakteristiske smaken er som oftest to av hovedingrediensene.

 

Porsjoner

Ingredienser

  • 1 pose
    Toro Sweet & Sour gryte
  • 500 g
    kyllingfilet
  • 1
    ekstra grønnsaker (f.eks. ananas, gulrøtter og paprika)
  • 1 del
    vann
  • 1 pakke
    tortillalefser

Tips!
Kyllingfilet kan med fordel kuttes og stekes hjemme.
Kutt gjerne også opp ønskede grønnsaker og pakk dem i poser/bokser.

Så er det bare og følge fremgangsmåten på posen, fylle opp lefsene, og nyte en deilig middag ute i naturen.

DEILIG FYLL: Varier retten ved å variere grønnsakene i fyllet. Her hadde vi ananas, gulerøtter og paprika.

Tips & Anbefalinger

  • Når jerngryta står rett oppi bålet, vil det fort koke litt mer en ønsket. Gi gryta et lite oppkok og ha klar en passende plass der du kan flytte gryten til sides, dette for og lettere kunne regulere varmen. Det går selvfølgelig også an å bruke en rist over gruva, for å få gryta litt over flammene.
  • Lyn-poser fra f.eks IKEA er perfekt til å ha ferdigkuttede grønnsaker og kjøtt i. Det tar også liten plass i sekken!
  • Hold gjerne igjen en dl med væske, så blir Sweet & Sour gryta ikke så flytende i tortillalefsen.
  • Finn et egnet sted å fyre bål og lage maten. Det kan være greit å ha litt god plass i grillgruva til å sette gryta litt til siden.

Del denne artikkelen