Middag 

Sweet and sour med kylling

Tekst: Silje Rønneberg Hogstad – Foto: Kasper Fosser

Sweet & sour, eller sursøt saus, er en vanlig kinesisk saus som også i Norge er velkjent for mange. Hvorfor ikke bruke den i en deilig gryterett på tur?

Oppskriften vi viser her, er ekstra  turvennlig med bruk av posemiks. Tortillalefser er lettvint å ha gryteretten i, men ris er selvsagt også anbefalt å bruke hvis du har et ekstra kokekar.

 

Porsjoner

Ingredienser

  • 1 pose
    Sweet and Sour gryte (ferdigpose)
  • 500 g
    kyllingfilet
  • 1
    passe mengde ekstra grønnsaker (f.eks. ananas, gulrøtter og paprika)
  • 1 del
    vann
  • 1 pakke
    tortillalefser

Å forberede hjemme:

  • Kutt og stek kyllingfilet
  • Kutt opp ønskede grønnsaker
  • Pakk i poser eller bokser

 

På tur – slik gjør du:


1

Følg oppskriften på posen. Hold gjerne igjen en dl med væske, så blir Sweet & Sour-gryta ikke så flytende i tortillalefsen.

2

Ha i eventuelle ekstra grønnsaker.

3

Når gryteretten er ferdig, serveres den i tortillalefser.

DEILIG FYLL: Varier retten ved å variere grønnsakene i fyllet. Her hadde vi ananas, gulerøtter og paprika.

Tips :

  • Zip-poser (med glidelåslukking) er perfekt til å ha ferdigkuttede grønnsaker og kjøtt i. Det tar også liten plass i sekken.
  • Sursøt saus kan også enkelt lages fra bunnen. Da er sukker og edikk, som gir den karakteristiske smaken, som oftest to av hovedingrediensene.

Del denne artikkelen