Sweet & sour, eller sursøt saus, er en vanlig kinesisk saus som også i Norge er velkjent for mange. Hvorfor ikke bruke den i en deilig gryterett på tur?
Oppskriften vi viser her, er ekstra turvennlig med bruk av posemiks. Tortillalefser er lettvint å ha gryteretten i, men ris er selvsagt også anbefalt å bruke hvis du har et ekstra kokekar.
Porsjoner
Ingredienser
-
1 poseSweet and Sour gryte (ferdigpose)
-
500 gkyllingfilet
-
1passe mengde ekstra grønnsaker (f.eks. ananas, gulrøtter og paprika)
-
1 delvann
-
1 pakketortillalefser
Å forberede hjemme:
- Kutt og stek kyllingfilet
- Kutt opp ønskede grønnsaker
- Pakk i poser eller bokser
På tur – slik gjør du:
1
Følg oppskriften på posen. Hold gjerne igjen en dl med væske, så blir Sweet & Sour-gryta ikke så flytende i tortillalefsen.
2
Ha i eventuelle ekstra grønnsaker.
3
Når gryteretten er ferdig, serveres den i tortillalefser.
Tips :
- Zip-poser (med glidelåslukking) er perfekt til å ha ferdigkuttede grønnsaker og kjøtt i. Det tar også liten plass i sekken.
- Sursøt saus kan også enkelt lages fra bunnen. Da er sukker og edikk, som gir den karakteristiske smaken, som oftest to av hovedingrediensene.