Middag 

Sis köftesi – tyrkisk kebab

Publisert – Sist oppdatert 13.02.2024
Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Mari Kolbjørnsrud/Norsk Friluftsliv

Krydrede kjøttboller fra Midt-Østen omtales ofte som Köfte, kofte eller kebab.

De finnes i mange varianter og er ofte godt krydret. Denne varianten er laget av oksekjøttdeig og bollene er avlange og pakket rundt grillspyd før steking over bålet. Prøv deg frem på neste tur.

 

Porsjoner
2 porsjoner gir cirka 5 kebab

Ingredienser

  • 400 gram
    kjøttdeig
  • 4 ts
    hvitløk (finhakket)
  • 1 ts
    løk (finhakket)
  • 1 ts
    chili paste
  • 0.5 ts
    paprikapulver
  • 1 ts
    koriander (frø)
  • 1 ts
    spisskummen
  • 0.5 ts
    pepper
  • 1 ts
    salt
  • 1 ss
    olivenolje
  • 5 pinner
    til steking

KJØTT PÅ PINNE: Pass på at kjøttet er godt klemt inntil pinnen på begge sider, ellers vil den åpne seg.

Slik gjør du: 


1

Gjør klar en bolle med vann og en halv løk oppi.

2

Bland alle ingrediensene til en deig, lag 5 like store «boller» som du kler rundt hver sin pinne.

3

Bruk litt av «løkvannet» mens du pakker kjøttdeigen rundt pinnene, for å binde deigen.

4

Pass på at kjøttet er godt klemt/pakket inntil pinnen på begge sider, ellers vil den åpne seg.

5

Kebabene grilles på rist eller i glørne.

6

Mot slutten av steketiden: ha litt chili paste eller tomatpure i løkvannet og pensle kebabene før siste finish – det gir saftigere kjøtt og god smak

Tips til servering: 

  • Server kebaben sammen med litt salat/couscoussalat og brød.
  • Eventuelt ha alt oppi et pitabrød.
  • Grill tomater og løk og ha det ved siden av.

Oppskriften er fra: Youness Amhraoui

Del denne artikkelen