Middag 

Sis köftesi – tyrkisk kebab

Publisert – Sist oppdatert 02.08.2021
Foto: Mari Kolbjørnsrud/Norsk Friluftsliv
Egnet for barn
Egnet for skoleklasser

Den tyrkiske kebaben kommer i mange varianter. Denne varianten kan minne om kjøttboller da den er laget av kjøttdeig, men de er mer avlange og krydret enn de vi er vant med her i Norge. Prøv deg frem på neste tur, og server det sammen med litt salat og litt brød. Eller som her, grill litt tomater og løk sammen 🙂

Porsjoner
2 porsjoner gir cirka 5 kebab

Ingredienser

  • 400 gram
    kjøttdeig
  • 4 ts
    hvitløk (finhakket)
  • 1 ts
    løk (finhakket)
  • 1 ts
    chili paste
  • 0.5 ts
    paprikapulver
  • 1 ts
    koriander (frø)
  • 1 ts
    spisskummen
  • 0.5 ts
    pepper
  • 1 ts
    salt
  • 1 ss
    olivenolje
  • 5 pinner
    til steking


1

Gjør klar en bolle med vann og en halv løk oppi.

2

Bland alle ingrediensene til en deig, lag 5 like store «boller» som du kler rundt hver sin pinne

3

Bruk litt av «løkvannet» mens du pakker kjøttdeigen rundt pinnene, for å binde deigen.

4

Pass på at kjøttet er godt klemt/pakket inntil pinnen på begge sider, ellers vil den åpne seg

5

Kebabene grilles på rist eller i glørne

6

Mot slutten av steketiden: ha litt chili paste eller tomatpure i løkvannet og pensle kebabene før siste finish – det gir saftigere kjøtt og god smak

Nam!

Oppskriften er et bidrag fra Youness Amhraoui på Sæteren Gård/DNT Oslo og Omegn. Les mer om Sæteren gård her: https://seterengard.dnt.no/

Del denne artikkelen