
Den tyrkiske kebaben kommer i mange varianter. Denne varianten kan minne om kjøttboller da den er laget av kjøttdeig, men de er mer avlange og krydret enn de vi er vant med her i Norge. Prøv deg frem på neste tur, og server det sammen med litt salat og litt brød. Eller som her, grill litt tomater og løk sammen 🙂
Ingredienser
-
400 gramkjøttdeig
-
4 tshvitløk (finhakket)
-
1 tsløk (finhakket)
-
1 tschili paste
-
0.5 tspaprikapulver
-
1 tskoriander (frø)
-
1 tsspisskummen
-
0.5 tspepper
-
1 tssalt
-
1 ssolivenolje
-
5 pinnertil steking

Gjør klar en bolle med vann og en halv løk oppi.
Bland alle ingrediensene til en deig, lag 5 like store «boller» som du kler rundt hver sin pinne
Bruk litt av «løkvannet» mens du pakker kjøttdeigen rundt pinnene, for å binde deigen.
Pass på at kjøttet er godt klemt/pakket inntil pinnen på begge sider, ellers vil den åpne seg
Kebabene grilles på rist eller i glørne
Mot slutten av steketiden: ha litt chili paste eller tomatpure i løkvannet og pensle kebabene før siste finish – det gir saftigere kjøtt og god smak




Nam!
Oppskriften er et bidrag fra Youness Amhraoui på Sæteren Gård/DNT Oslo og Omegn. Les mer om Sæteren gård her: https://seterengard.dnt.no/