Reinsdyrkebab

Tekst: Hilde Grøtte – Foto: Stine Pedersen

Det beste fra to «verdener»: reinkjøtt fra samiske områder og kebab fra det arabiske kjøkken. Det blir deilig fastfood fra vidda.

Dette trenger du:

Porsjoner
1 porsjon gir 1 kebab

Ingredienser

  • 1 pk
    skavet reinkjøtt
  • 100 g
    sopp (f.eks. kantarell eller sjampinjong)
  • 3 ss
    kebabkrydder (smak til)
  • 4 stk
    pitabrød
  • 50 g
    smør til steking
  • 1
    frisk salat (f.eks. salat, paprika, vårløk, grønt eple og agurk)
  • 0.5 dl
    rørt tyttebær
  • 1 dl
    rømme
  • 1 dryss
    salt og pepper

Slik gjør du: 


1

Kutt opp ønsket salat hjemme eller på tur.

2

Rør sammen tyttebærrømme (dressingen) ved å blande rømme og tyttebær. Smak til med litt salt og pepper.

3

Stek reinkjøttet og soppen i smør. Lurt å steke litt om gangen og ha over i en annen gryte etter hvert slik at kjøttet blir stekt og ikke kokt. Bland i krydderet, og varm alt sammen.

4

Varm pitabrødene litt i en tørr panne, eller på en rist over bålet.

5

Legg salat og kjøtt i pitabrødene og topp det med tyttebærrømme, pynt med noen ekstra tyttebær på toppen.
Tips! Del pitabrødene i to - da blir de lettere å spise.

Se video om hvordan lage reinsdyrkebab her:

Tips: 

  • Bruk pitabrød eller tortillalefser. Hva liker du best?
  • Kjøtt: Du kan også bytte ut reinskav med lammeskav, elgskav eller annet fint oppskåret kjøtt.
  • Tyttebærtips: I tyttebærsesongen kan du bare ta med litt sukker, så kan du lage nyrørt tyttebærsyltetøy på tur.

TYTTEBÆRTIPS: I tyttebærsesongen kan du bare ta med litt sukker, så kan du lage nyrørt tyttebærsyltetøy på tur.

Oppskriften er fra: Hilde Grøtte, @eteute Instagram. Oppskriften er publisert i turkokeboka #eteute (forfatter Hilde Grøtte), se mer her: www.eteute.no

Del denne artikkelen