Det beste fra to «verdener»: reinkjøtt fra samiske områder og kebab fra det arabiske kjøkken. Det blir deilig fastfood fra vidda.
Dette trenger du:
Ingredienser
-
1 pkskavet reinkjøtt
-
100 gsopp (f.eks. kantarell eller sjampinjong)
-
3 sskebabkrydder (smak til)
-
4 stkpitabrød
-
50 gsmør til steking
-
1frisk salat (f.eks. salat, paprika, vårløk, grønt eple og agurk)
-
0.5 dlrørt tyttebær
-
1 dlrømme
-
1 drysssalt og pepper
Slik gjør du:
Kutt opp ønsket salat hjemme eller på tur.
Rør sammen tyttebærrømme (dressingen) ved å blande rømme og tyttebær. Smak til med litt salt og pepper.
Stek reinkjøttet og soppen i smør. Lurt å steke litt om gangen og ha over i en annen gryte etter hvert slik at kjøttet blir stekt og ikke kokt. Bland i krydderet, og varm alt sammen.
Varm pitabrødene litt i en tørr panne, eller på en rist over bålet.
Legg salat og kjøtt i pitabrødene og topp det med tyttebærrømme, pynt med noen ekstra tyttebær på toppen.
Tips! Del pitabrødene i to - da blir de lettere å spise.
Se video om hvordan lage reinsdyrkebab her:
Tips:
- Bruk pitabrød eller tortillalefser. Hva liker du best?
- Kjøtt: Du kan også bytte ut reinskav med lammeskav, elgskav eller annet fint oppskåret kjøtt.
- Tyttebærtips: I tyttebærsesongen kan du bare ta med litt sukker, så kan du lage nyrørt tyttebærsyltetøy på tur.
Oppskriften er fra: Hilde Grøtte, @eteute Instagram. Oppskriften er publisert i turkokeboka #eteute (forfatter Hilde Grøtte), se mer her: www.eteute.no