Reinsdyrkebab

Publisert
Tekst: Hilde Grøtte – Foto: Hilde Grøtte
Egnet for barn
Egnet for skoleklasser
Opprinnelse: Midtøsten Samiske områder 

Det beste fra to «verdener»: reinkjøtt fra samiske områder og kebab fra det arabiske kjøkken. Det blir deilig fastfood fra vidda.

Porsjoner
1 porsjon gir 1 kebab

Ingredienser

  • 1 pk
    skavet reinkjøtt
  • 100 gram
    sopp (f.eks. kantarell eller sjampinjong)
  • 3 ss
    kebabkrydder (bruk litt mer eller litt mindre, alt ettersom hva du liker)
  • 4
    pitabrød
  • 50 gram
    smør til steking
  • 1
    frisk salat (f.eks. salat, paprika, vårløk, grønt eple og agurk)
  • 1
    dressing (ca. 0,5 dl rørt tyttebær, 1 dl rømme, salt og pepper)

Slik gjør du: 


1

Kutt opp det du skal ha i salaten eller ha med en ferdig blanding hjemmefra.

2

Lag tyttebærrømme (dressing): Rør sammen rømme og tyttebærsyltetøy med litt salt og pepper.

3

Stek reinkjøttet og soppen i smør. Lurt å steke litt om gangen og ha over i en annen gryte etterhvert slik at kjøttet blir stekt og ikke kokt. Bland i krydderet, og varm alt sammen litt.

4

Varm pitabrødene litt i en tørr panne, eller på en rist over bålet.

5

Legg salat og kjøtt i pitabrødene og topp det med tyttebærrømme og litt ekstra tyttebær som pynt.

Det kan være greit å dele pitabrødene i to - da blir de lettere å spise.

Tips: 

  • Kjøtt: Du kan også bytte ut reinskav med lammeskav, elgskav eller annet fint oppskåret kjøtt.
  • Tyttebærtips: I tyttebærsesongen kan du bare ta med litt sukker, så kan du lage nyrørt tyttebærsyltetøy på tur.


Oppskriften er fra:
Hilde Grøtte, @eteute Instagram. Oppskriften er publisert i turkokeboka #eteute (forfatter Hilde Grøtte), se mer her: www.eteute.no

Del denne artikkelen