Quiche på primusen

Publisert – Sist oppdatert 27.03.2021
Tekst: Anine Gutubakken Byles – Foto: Anine Gutubakken Byles

Quiche på primusen er enklere å lage enn du tror – spesielt om du bytter ut paideigen med tortillalefser.

Vi har laget vår vri på den franske klassikeren med påskens rester av elgpølse.

Porsjoner

Ingredienser

  • 2
    hele egg
  • 3
    eggeplommer
  • 2 dl
    kremfløte
  • 1.5 dl
    creme fraiche
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    pepper
  • 1 neve
    revet ost
  • 1
    tortillalefse
  • 8 skiver
    elgpølse
  • 2 stk
    vårløk

Utstyr som anbefales: 

  • En plastflaske/drikkeflaske
  • Sleiv
  • Primus eller gryte
  • Gass
  • Fyrstikker eller lighter

 

Dette gjør du hjemme:


1

Pisk sammen egg, eggeplommer, kremfløte, creme fraiche, salt og pepper. Ha det over på en brusflaske eller en drikkeflaske.

2

Del opp elgpølsen og vårløken i tynne skiver, og ha det over i en liten matboks. Ta med revet ost.

Dette gjør du på tur:


1

Ha litt olje i en stekepanne. Ha tortillalefsen i stekepannen og fyll opp med eggeblandingen. Ha i skivene med elgpølse og vårløk. Ha i revet ost til slutt.

2

Fyr opp primusen på lav varme. Det er viktig at blussen er på det laveste slik at quichen ikke svir seg. Quichen er ferdig når eggeblandingen har stivnet.

TORTILLA: Gjør oppskriften enklere ved å bytte ut paibunnen med tortillalefse.

Selv om quiche i dag regnes som en klassisk fransk rett, var det faktisk i Tyskland at quiche først ble laget. Senere har franskmennene kalt retten Quiche Lorraine. Ordet ‘quiche’ er fra det tyske ‘Kuchen’, som betyr kake.

I dag kan man finne mange varianter av quiche med både bacon, tomat, brokkoli, sopp, skinke og sjømat. Quiche kan serveres som hovedrett, til lunsj, frokost eller kveldsmat.

Del denne artikkelen