Denne kubanske hverdagsretten er en slags tacovariant som er super å lage ute i bålgryta. Smakssammensetningen er en blanding av surt, søtt, salt og bittert.
Picadillo er en egen gruppe matretter som finnes i stor variasjon i Spania, den karibiske delen av Latin-Amerika og til og med på Filippinene. Ordet picadillo kommer fra picado, som betyr hakket – eller mer spesifikt carne picada, altså kjøttdeig. Picadillo er altså en rett som baseres på kjøttdeig. Hvert land har sin måte å lage og krydre picadillo på. Denne cubanske varianten er kanskje den mest spenstige! Her er nemlig rosiner, kapers og oliven rørt inn i kjøttdeigen. Det er dette som gjør en kubansk picadillo så særegen – en perfekt harmoni mellom alle smakselementene.
Ingredienser
-
500 gramkjøttdeig av okse
-
3 ssolivenolje
-
1 stkløk
-
5 båterhvitløk
-
1 stkrød paprika
-
2 stkpoteter
-
150 mltørr hvitvin (evt. vann og eddik)
-
2.5 tsmalt spisskummen
-
1 tsoregano
-
1 bokshakkede tomater
-
7 ssrosiner
-
10 sshele oliven
-
3 sskapers
-
1 tssalt
-
1 tspepper
-
1middagsris (tilbehør)
-
1litt fersk koriander eller persille (tilbehør)
-
1noen strimler rødløk (tilbehør)
-
1liten salat (tilbehør)
-
1lime (tilbehør)
Slik gjør du:
Kutt opp grønnsakene.
Ha litt olje i en stekepanne og stek løk, hvitløk og paprika til det blir mykt. Skru deretter opp varmen og ha oppi kjøttdeig og krydder som stekes til det er gjennomstekt. Slukk nå med vinen (eventuelt vann med eddik) og ha i poteter og tomater. La småkoke i 10-15 minutter. NB: pass på at det er nok væske for å koke potetene og tilsett mer væske (vann eller appelsinjuice) hvis det er nødvendig.
Kok risen og tilbered eventuelt annet tilbehør.
Når potetbitene er myke: rør inn rosiner, oliven og kapers og varm i noen minutter. Smak til med salt og pepper, eventuelt chili.
Serveres rykende varm, sammen med risen. Som tilbehør kan du bruke fersk koriander, rødløk, limebåter og/eller en enkel salat.