Pancit – filippinske nudler med kylling

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Mari Kolbjørnsrud

Pancit er fellesbetegnelsen på ulike nudeltyper i det filippinske kjøkkenet.

I denne oppskriften bruker vi både risnudler og eggenudler. Oppskriften kan varieres ved å bruke sjømat, svin eller biff istedet for kylling, og retten kan også lages vegetarisk med ulike grønnsaker.

Porsjoner

Ingredienser

  • 100 gram
    kyllingbryst
  • 0.5 pk
    risnudler
  • 0.5 pk
    eggenudler
  • 100 gram
    gulrot
  • 100 gram
    hodekål
  • 1 fedd
    hvitløk
  • 1 stk
    liten kepaløk
  • 0.5 stk
    papriks
  • 50 gram
    østerssopp (eller annen sopp)
  • 1.5 dl
    soyasaus
  • 1 dl
    østerssaus
  • 0.5 stk
    kyllingbuljong
  • 1 klype
    salt og pepper
  • 0.5 dl
    olje
  • 1 stk
    lime/sitron
  • 1 stk
    vårløk (til garnityr)

Slik gjør du: 


1

Ha kyllingen i en stor gryte med vann og tilsett salt og pepper. Kok opp, ha på lokk og reduser til middels varme. La småkoke til kyllingen er gjennomkokt.

2

La kyllingen hvile på en fjøl i 10 minutter. Strimle deretter kyllingen med 2 gafler eller med hendene, og sett til side.

3

Kutt alle grønnsaker i strimler.

4

Varm oljen og stek løk og hvitløk i en stor stekepanne eller wok over høy varme.

5

⁠Tilsett grønnsakene og stek dem "al dente" før du har i strimlet kyllingkjøtt.

6

Kok nudlene i en annen kjele med vann tilsatt kyllingbuljong og soyasaus.

7

Bland grønnsakene og kyllingen med de kokte nudlene og rør godt.

8

⁠Server med sitron/lime og vårløk på toppen.

Oppskriften er fra: Bernalyn Hilario og og Vallerie R. Manipis, kokkelærlinger ved Oslo Voksenopplæring Helsfyr

SOPP: I den opprinnelige oppskriften brukes østerssopp, men bruk gjerne annen sopp du finner i skogen, for eksempel traktkantarell.

Del denne artikkelen