Pancit er fellesbetegnelsen på ulike nudeltyper i det filippinske kjøkkenet.
I denne oppskriften bruker vi både risnudler og eggenudler. Oppskriften kan varieres ved å bruke sjømat, svin eller biff istedet for kylling, og retten kan også lages vegetarisk med ulike grønnsaker.
Ingredienser
-
100 gramkyllingbryst
-
0.5 pkrisnudler
-
0.5 pkeggenudler
-
100 gramgulrot
-
100 gramhodekål
-
1 feddhvitløk
-
1 stkliten kepaløk
-
0.5 stkpapriks
-
50 gramøsterssopp (eller annen sopp)
-
1.5 dlsoyasaus
-
1 dløsterssaus
-
0.5 stkkyllingbuljong
-
1 klypesalt og pepper
-
0.5 dlolje
-
1 stklime/sitron
-
1 stkvårløk (til garnityr)
Slik gjør du:
Ha kyllingen i en stor gryte med vann og tilsett salt og pepper. Kok opp, ha på lokk og reduser til middels varme. La småkoke til kyllingen er gjennomkokt.
La kyllingen hvile på en fjøl i 10 minutter. Strimle deretter kyllingen med 2 gafler eller med hendene, og sett til side.
Kutt alle grønnsaker i strimler.
Varm oljen og stek løk og hvitløk i en stor stekepanne eller wok over høy varme.
Tilsett grønnsakene og stek dem "al dente" før du har i strimlet kyllingkjøtt.
Kok nudlene i en annen kjele med vann tilsatt kyllingbuljong og soyasaus.
Bland grønnsakene og kyllingen med de kokte nudlene og rør godt.
Server med sitron/lime og vårløk på toppen.
Oppskriften er fra: Bernalyn Hilario og og Vallerie R. Manipis, kokkelærlinger ved Oslo Voksenopplæring Helsfyr