Pakura

Publisert
Tekst: Amy Mir – Foto: Robin Malm
Opprinnelse: Pakistan 

Pakora er en indisk/pakistansk rett som består av en blanding med forskjellige grønnsaker, som sprøstekes.

Porsjoner

Ingredienser

  • 5 dl
    rapsolje til steking
  • 2
    poteter
  • 1
    løk
  • 10 gram
    fersk ingefær
  • 1 bunt
    lange spinatblader (fås kjøpt i asiatisk butikk)
  • 20 gram
    brokkolibuketter
  • 4
    grønne chili
  • 280 gram
    kikertmel
  • 1 ss
    garam masala
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    chilipulver
  • 1 ts
    spisskummen
  • 1 ts
    korianderpulver
  • 1 ss
    bukkehornpulver
  • 1 ss
    potetmel
  • 0.5 ts
    bakepulver

FRITYR: Små porsjoner/boller av røren friteres i olje til de blir brune og sprø. Vær forsiktig med varm olje - den er veldig varm og kan sprute.

Slik gjør du: 


1

Sikt kikertmel i en bolle og bland inn resten av de tørre ingrediensene.

2

Skjær potetene i tykke terninger og løken i lange strimler. Del brokkolien i små biter. Finhakk spinat og ingefær. Fjern frøene fra chilien og hakk den også. Du kan også kjøre ingefær og chili i en blender. Bland alt godt sammen.

3

Tilsett litt og litt vann til det blir en tykk røre.

4

Varm en wokpanne på medium varme. Ha i olje. Ta en stor spiseskje med blandingen og legg ned i wokpannen når den er varm og freser. Stek til pakoraen er brun og sprø. Tørk av overflødig fett med et tørkepapir.

Tips: 

 

Oppskriften er fra: Amy Mir/@Ekspedisjonsjenta

TURKOKKEN: Amy Mir serverte pakura ved Norsk Friluftslivs inkluderingsseminar i Stavanger oktober-2021.

Del denne artikkelen