Middag 

Pakistansk kylling- og kikertgryte

Tekst: Mari Kolbjørnsrud/Norsk Friluftsliv – Foto: Mari Kolbjørnsrud/Norsk Friluftsliv

I Pakistan spiser man mye kylling, i tillegg til lam og okse. Grønnsaker og store mengder belgfrukter som linser og kikerter er også typisk. 

Prøv denne smakfulle gryta fra det pakistanske kjøkkenet! Oppskriften er fra ungdommer i DNT ung Drammen.

Porsjoner

Ingredienser

  • 4
    kyllingfilet
  • 2 bokser
    kikerter (hermetiske)
  • 2
    løk
  • 1 hel
    hvitløk
  • 2 cm
    fersk ingefær
  • 3
    tomater
  • 3 dl
    olje
  • 1 ts
    chiliflak eller sort pepper
  • 1 ts
    gurkemeie
  • 2 ts
    kuminfrø
  • 1 ts
    nigellafrø
  • 1 klype
    salt
  • 0.5 stk
    sitron
  • 1 dl
    vann

Et tips er å blande krydderet på forhånd og ha det med ut på tur i en liten boks.

Slik gjør du: 


1

Skjær løk og hvitløk i små biter og tilsett 1 dl (eller litt mer) olje i gryta.

2

Stek løken til den begynner å bli litt brun.

3

Hakk tomatene i biter og ha i gryta sammen med løken.

4

Når tomatene er blitt litt myke; tilsett alt krydderet og stek 3-4 min til.

5

Skjær kyllingen i små biter og tilsett i gryta. Stek til den har fått en gyllen farge.

6

Vask kikerertene og tilsett dem i blandingen. Kok ytterligere 3-4 minutter.

7

Ha 1 dl vann i gryta og la det koke på svak varme i 4-5 minutter.

8

Hakk ingefær i små biter og kutt opp korianderen. Pynt retten med ingefær og koriander, og press saften av en halv sitron over den. Retten er da klar til å serveres.

Serveres gjerne sammen med ris og naanbrød.

Gryta serveres gjerne sammen med ris og naanbrød. Pynt med friske urter og limebåter.

Oppskriften er fra: Alisha og Hasnat Javid i DNT ung Drammen

Del denne artikkelen