One pot lasagne

Tekst: Hilde Grøtte – Foto: John Petter Nordbø

One pot lasagne, eller broken lasagne, er superenkelt å lage og skikkelig godt! Alle ingrediensene, inkludert ukokt pasta, kokes i en og samme gryte og går raskt å lage.

Og det beste av alt: etterpå har du minimalt med oppvask!

Porsjoner

Ingredienser

  • 1
    løk
  • 2 fedd
    hvitløk
  • 1
    gulrot (revet)
  • 1 stilk
    stangselleri (eller litt sellerirot)
  • 1 boks
    røde linser
  • 1 boks
    hermetiske tomater/cherrytomater
  • 2 dl
    vann
  • 2 terninger
    grønnsaksbuljong
  • 2 ss
    krydder: oregano, timian, chiliflak, salt og pepper (mengde etter eget ønske)
  • 6
    lasagneplater
  • 0.5 dl
    olje til steking
  • 1 pk
    kremost eller kesam
  • 1 håndfull
    fersk spinat
  • 1 dl
    revet ost (til topping)

Slik gjør du hjemme: 


1

Kutt opp alle grønnsakene og mål opp krydderblandingen.

Slik gjør du ute på tur: 


1

Stek løk og hvitløk i litt olje i stekepanna.

2

Tilsett linser, tomat, vann og krydder.

3

Bryt opp lasagneplatene og kok til de er passe myke.

4

Rør inn spinat og kremost/kesam.

5

Ha revet ost på toppen og sett på lokk til osten smelter.

6

Server med godt brød.

BROKEN LASAGNE: Lasagneplatene brytes i mindre biter og koker sammen med sausen i gryta.

Del denne artikkelen