Middag 

Nachos

Tekst: Hilde Grøtte – Foto: Hilde Grøtte

Texas var en del av Mexico fra 1600-tallet fram til 1836, og «cowboy-staten» har hele tida hatt en spansktalende befolkning med opprinnelse i Mexico.

Tex-mex, sammensatt av ordene Texas og Mexico, er altså en amerikansk matkultur med kulinariske røtter i Mexico. Matkulturen spredde seg videre fra sørstatene, særlig Texas, til resten av USA og senere til Europa. Noe som skiller tex-mex fra tradisjonell meksikansk mat, er innslagene av søte smaker, samt forkjærligheten for ost og frityrsteking.

Porsjoner

Ingredienser

  • 1 pose
    nachos chips
  • 300 gram
    kjøttdeig
  • 2 ss
    tacokrydder
  • 100 gram
    revet ost
  • 1 glass
    tacosaus
  • 1 boks
    mais
  • 0.5 boks
    rømme

Slik gjør du: 


1

Stek kjøttdeig og ha i tacokrydder (eller stek hjemme først).

2

Legg nachos, kjøttdeig og ost lagvis i panna. Stekes over svak varme til osten har smeltet. Lurt å ha på lokk.

3

Serveres med for eksempel mais, tacosaus og rømme. Og kanskje litt salat?
Kan spises med fingrene – bruk nachos som «skje»

FINGERMAT: Bruk gjerne nachosene som "skje".

Tips: 

  • Topping: Litt fersk koriander og en liten skvis med limesaft gjør også susen.
  • Tilbehør: Salat, paprika, agurk, tomat.
  • Med chili: Hvis du liker det sterkt kan du også ha i litt hakket chili som stekes eller varmes sammen med kjøttdeigen.
  • Uten kjøtt: Du kan også lage denne med brune bønner i stedet for kjøttdeig, eller kanskje en blanding?

 

Oppskriften er fra: Hilde Grøtte, @eteute Instagram. Oppskriften er publisert i turkokeboka #eteute (forfatter Hilde Grøtte), se mer her: www.eteute.no

Del denne artikkelen