Denne tradisjonelle fiskeretten ble med Adriana Finstad, Norsk Friluftsliv sin ambassadør, da hun flyttet til Norge fra Brasil.
Kombinasjonen av kremet kokosmelk og lett hvit fisk gjør retten fantastisk. Det beste av alt er at ingrediensene lett kan pakkes med i sekken for å kokes opp ute.
Porsjoner
Ingredienser
-
500 ghvit fisk
-
200 gtomater
-
1 storpaprika
-
1løk
-
3 feddhvitløk
-
1 stkchilli
-
1 bokskokosmelk
-
1 klypeFersk persille
-
2 tsrøkt paprikapulver
-
2 tsmalt koriander
-
1 klypesalt
-
1 klypepepper
-
1 ssNeutral olje til steking
Slik gjør du:
1
Stek løk og hvitløk i nøytral olje til de blir blanke.
2
Tilsett oppkuttet tomat, paprika og chilli og kok til de faller sammen.
3
Tilsett krydderet og kokosmelk og kok med åpent lokk til sausen tykner.
4
Ha fisken opp i sausen og la den trekke til den er gjennomkokt. Ikke rør.
5
Skru av varmen og ha persille over. Velbekomme!
Tips:
- Server med kokt ris.
Oppskriften er fra: Adriana Finstad / @adrianafinstad Instagram.