Misir er en linsegryte med grønnsaker, som er vanlig å spise til frokost i Somalia.
Retten er enkel å lage og den er vegetarisk. Den kan også fint spises til lunsj eller som tilbehør til middag.
Ingredienser
-
3 dlrøde linser
-
3 dlvann
-
1løk
-
1vårløk
-
0.5rød paprika
-
0.5grønn paprika
-
0.5 nevefersk koriander
-
4 feddhvitløk
-
1stor tomat
-
1 tsspisskummenfrø
-
1 tsallkrydder
-
1 ssolje til steking
Slik gjør du:
Skyll linsene og kok dem i vann i 10 minutter.
Kutt opp løk, hvitløk, vårløk, paprika og koriander.
Skjær tomaten i tynne skiver.
Stek løk og vårløk myke.
Tilsett tomaten og hakk den lett sammen med løken.
Tilsett paprika, hvitløk, koriander, spisskummenfrø og allkrydder.
Ha deretter i linsegrøten og bland godt.
La det småkoke i noen minutter.
Oppskriften er fra: Khadra Samia Farah, vardesenteret.no som er et samarbeid mellom Kreftforeningen og helseforetakene.
Se film med fremgangsmåte på Vardesenteret sine nettsider her (norsk og somali versjon).