Misir – somalsk linsegryte

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Kasper Fosser

Misir er en linsegryte med grønnsaker, som er vanlig å spise til frokost i Somalia.

Retten er enkel å lage og den er vegetarisk. Den kan også fint spises til lunsj eller som tilbehør til middag.

Porsjoner

Ingredienser

  • 3 dl
    røde linser
  • 3 dl
    vann
  • 1
    løk
  • 1
    vårløk
  • 0.5
    rød paprika
  • 0.5
    grønn paprika
  • 0.5 neve
    fersk koriander
  • 4 fedd
    hvitløk
  • 1
    stor tomat
  • 1 ts
    spisskummenfrø
  • 1 ts
    allkrydder
  • 1 ss
    olje til steking

Slik gjør du: 


1

Skyll linsene og kok dem i vann i 10 minutter.

2

Kutt opp løk, hvitløk, vårløk, paprika og koriander.

3

Skjær tomaten i tynne skiver.

4

Stek løk og vårløk myke.

5

Tilsett tomaten og hakk den lett sammen med løken.

6

Tilsett paprika, hvitløk, koriander, spisskummenfrø og allkrydder.

7

Ha deretter i linsegrøten og bland godt.

8

La det småkoke i noen minutter.

Oppskriften er fra: Khadra Samia Farah, vardesenteret.no som er et samarbeid mellom Kreftforeningen og helseforetakene.

Se film med fremgangsmåte på Vardesenteret sine nettsider her (norsk og somali versjon).

 

METTENDE: Linser er mettende og passer derfor godt som turmat.

Del denne artikkelen