
Italiensk pizza med en smak av det libanesiske kjøkken. Prøv denne – enklere kan det knapt bli!
Libabrød er et libanesisk mykt tynnbrød som passer perfekt som pizzabunn på denne superenkle turpizzaen.
Ingredienser
-
4 stklibanesisk tynnbrød
-
1rød paprika
-
4 ssaivar (paprikasaus)
-
4 tszataar-krydder
-
4 ssolivenolje til steking
Slik gjør du:
Del opp tynnbrødet i 4–6 biter.
Smør på et tynt lag med saus på hver bit.
Legg på litt paprika delt opp i skiver.
Toppes med et raust dryss med zataar-krydder.
Stekes noen få minutter i olivenolje i stekepanne, på for eksempel primus eller stormkjøkken, til det blir lett stekt på undersiden og brødet blir sprøtt.
Smaker aller best med en gang.
Tips:
- Libanesisk tynnbrød, zataar-krydder og aivar får du kjøpt på innvandrerbutikker.
- Zataar er et blandingskrydder som består av timian, oregano, sumak, sesamfrø og salt.
Oppskriften er fra: Hilde Grøtte, @eteute

TURKOKKER: Hilde Grøtte (t.v.) og Amy Mir lagde libapizza og annen spennende internasjonal turmat ved et inkluderingsseminar i Sandnes høsten-2021.