Lab khai (sterk krydret kyllingsalat)

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Hilde Grøtte

Lab betyr sterk krydret salat på thai, mens khai betyr kylling. Du kan bytte ut kyllingen med svinekjøtt eller oksekjøtt hvis du ønsker det.

Lab khai er enkel å lage. Hvis du liker sterk mat, passer den perfekt å lage på tur! Liker du derimot mildere smak, kan du fint bruke mindre chili.

Porsjoner

Ingredienser

  • 600 gram
    kyllingkjøttdeig
  • 5 ss
    limejuice
  • 5 ss
    fiskesaus
  • 1 ts
    chilipulver
  • 1 ts
    sukker
  • 2 ts
    khao koor (sticky ris-pulver)
  • 0.25
    grovhakket vårløk
  • 0.25
    grovhakket koriander
  • 0.5
    rødløk

Slik gjør du: 


1

Kok kyllingkjøttdeigen i litt vann i ca. 5 minutter.

2

Tilsett limejuice, fiskesaus, chilipulver, sukker og khao koor, og bland godt sammen.

3

Tilsett hakket koriander, vårløk og rødløk. Bland godt sammen og smak til.

4

Server med ris og grønnsaker.

Oppskriften er fra: Nuengruethai Prakobchaem v/ kokkelinja Oslo Voksenopplæring Helsfyr.

STERK THAI: Hvis du ønsker en mildere variant av lab khai, reduserer du bare mengden chili. Retten serveres sammen med ris og gjerne grønnsaker.

Del denne artikkelen