Lab betyr sterk krydret salat på thai, mens khai betyr kylling. Du kan bytte ut kyllingen med svinekjøtt eller oksekjøtt hvis du ønsker det.
Lab khai er enkel å lage. Hvis du liker sterk mat, passer den perfekt å lage på tur! Liker du derimot mildere smak, kan du fint bruke mindre chili.
Porsjoner
Ingredienser
-
600 gramkyllingkjøttdeig
-
5 sslimejuice
-
5 ssfiskesaus
-
1 tschilipulver
-
1 tssukker
-
2 tskhao koor (sticky ris-pulver)
-
0.25grovhakket vårløk
-
0.25grovhakket koriander
-
0.5rødløk
Slik gjør du:
1
Kok kyllingkjøttdeigen i litt vann i ca. 5 minutter.
2
Tilsett limejuice, fiskesaus, chilipulver, sukker og khao koor, og bland godt sammen.
3
Tilsett hakket koriander, vårløk og rødløk. Bland godt sammen og smak til.
4
Server med ris og grønnsaker.
Oppskriften er fra: Nuengruethai Prakobchaem v/ kokkelinja Oslo Voksenopplæring Helsfyr.