
Lab betyr sterk krydret salat på thai, mens khai betyr kylling. Du kan bytte ut kyllingen med svinekjøtt eller oksekjøtt hvis du ønsker det.
Lab khai er enkel å lage. Hvis du liker sterk mat, passer den perfekt å lage på tur! Liker du derimot mildere smak, kan du fint bruke mindre chili.
Ingredienser
-
600 gramkyllingkjøttdeig
-
5 sslimejuice
-
5 ssfiskesaus
-
1 tschilipulver
-
1 tssukker
-
2 tskhao koor (sticky ris-pulver)
-
0.25grovhakket vårløk
-
0.25grovhakket koriander
-
0.5rødløk
Slik gjør du:
Kok kyllingkjøttdeigen i litt vann i ca. 5 minutter.
Tilsett limejuice, fiskesaus, chilipulver, sukker og khao koor, og bland godt sammen.
Tilsett hakket koriander, vårløk og rødløk. Bland godt sammen og smak til.
Server med ris og grønnsaker.
Oppskriften er fra: Nuengruethai Prakobchaem v/ kokkelinja Oslo Voksenopplæring Helsfyr.

STERK THAI: Hvis du ønsker en mildere variant av lab khai, reduserer du bare mengden chili. Retten serveres sammen med ris og gjerne grønnsaker.