Kyllingsouvlaki i pitabrød

Tekst: Silje Rønneberg Hogstad – Foto: Mari Kolbjørnsrud

Souvlaki er gresk grillspyd som egner seg ypperlig til grilling på bål.

Tilbehøret bestemmer du selv!

 

Porsjoner
1 porsjon gir ett fylt pitabrød

Ingredienser

  • 600 gram
    kyllingfilet i biter
  • 1 dl
    god olivenolje
  • 0.5
    presset sitron
  • 1
    knivsodd revet sitronskall
  • 3 fedd
    hvitløk (hakket)
  • 1 ts
    tørket oregano (eller en liten kvast frisk oregano)
  • 1 ts
    tørket rosmarin (eller en liten kvast frisk rosmarin)
  • 0.5 ts
    grovmalt pepper

Slik gjør du:


1

Bland marinaden (olivenolje, sitronsaft, sitronskall, hvitløk, urter og pepper).

2

Kutt kyllingkjøttet i biter og la dem marinere i 30–60 minutter.

3

Tre kyllingbitene på grillspyd.

4

Spydene grilles på grillrist eller legges i pakker av aluminiumsfolie som stekes på glørne. Ved sistnevnte metode‚ ha olje i folien så spydene ikke svir seg. Spydene er ferdige når kyllingkjøttet er gjennomstekt og har fått en brun, sprø stekeskorpe.

Oppskrift på tzatziki (saus/dressing): 

Porsjoner

Ingredienser

  • 3 dl
    gresk yoghurt (lettrømme kan også brukes)
  • 1 stk
    agurk
  • 0.5 ts
    salt
  • 2 fedd
    hvitløk
  • 1 stk
    sitron (saften)
  • 0.5 ts
    nykvernet pepper

Slik gjør du:


1

Riv slangeagurk på råkostjern og dryss på salt.

2

Bland agurk sammen med finhakket hvitløk og yoghurt.

3

Smak til med nykvernet pepper.

Serveres med pitabrød, stekte poteter og gresk salat. Gresk salat er en salat som blant annet inneholder fetaost, tomat, agurk, oliven og rødløk, og en sprut med sitronsaft og olivenolje.

GRESK HURTIGMAT: I Hellas er det vanlig å spise grillspyd sammen med pitabrød, gresk salat, tzatziki og kanskje stekte poteter.

Tips:

  • Stekte poteter kan tas med hjemmefra og varmes i foliepakke.
  • Tzatziki kan kjøpes ferdig som et alternativ til å lage den selv.


Oppskriften er fra:
Elever ved Kuben videregående skole i Oslo.

Del denne artikkelen