Inspirert av norske grønnsaker og Østens smaker er denne kjempegode og sunne retten som vi har valgt å kalle kål pad thai.
Denne vegetarretten kan enkelt lages på bål eller primus om du forbereder litt hjemme først. Bruk en stor gryte eller bålwok hvis du har det.
Ingredienser
-
0.5hodekål
-
1 ssfinhakket ingefær
-
2 stkchili
-
2 stkgulrøtter
-
2 stkvårløk
-
2 stkegg
-
1 pkphad thai saus
-
5 sspeanøtter/cashewnøtter
-
1 stklime
-
3 ssolje til steking
Dette gjør du hjemme:
Kutt grønnsakene og ha i boks eller pose.
Dette gjør du ute på tur:
Varm olje i stekepannen, før du freser chilien og ingefær litt først. Ha deretter i kål og gulrot og stek videre til det blir passe mykt.
Lag en grop i grønnsakene til eggene og rørestek dem før du blander med resten.
Ha i vårløk og saus og varm opp alt sammen mens du rører.
Strø på nøttene og server med en limebåt.
Oppskriften er fra: Hilde Grøtte, @eteute Instagram. Oppskriften er publisert i turkokeboka #eteute (forfatter Hilde Grøtte), se mer her: www.eteute.no
Se video om fremgangsmåte for oppskriften Kål Phad Thai her: