Kål Phad Thai

Tekst: Hilde Grøtte – Foto: Hilde Grøtte

Inspirert av norske grønnsaker og Østens smaker er denne kjempegode og sunne retten som vi har valgt å kalle kål pad thai.

Denne vegetarretten kan enkelt lages på bål eller primus om du forbereder litt hjemme først. Bruk en stor gryte eller bålwok hvis du har det.

Porsjoner

Ingredienser

  • 0.5
    hodekål
  • 1 ss
    finhakket ingefær
  • 2 stk
    chili
  • 2 stk
    gulrøtter
  • 2 stk
    vårløk
  • 2 stk
    egg
  • 1 pk
    phad thai saus
  • 5 ss
    peanøtter/cashewnøtter
  • 1 stk
    lime
  • 3 ss
    olje til steking

Dette gjør du hjemme:
Kutt grønnsakene og ha i boks eller pose.

KUTT PÅ FORHÅND: Kutt opp alle grønnsakene hjemme, før du tar dem med deg på tur.

Dette gjør du ute på tur: 


1

Varm olje i stekepannen, før du freser chilien og ingefær litt først. Ha deretter i kål og gulrot og stek videre til det blir passe mykt.

2

Lag en grop i grønnsakene til eggene og rørestek dem før du blander med resten.

3

Ha i vårløk og saus og varm opp alt sammen mens du rører.

4

Strø på nøttene og server med en limebåt.

SAUS: Om du lager sausen selv eller kjøper ferdig pakke, er opp til deg.

Oppskriften er fra: Hilde Grøtte, @eteute Instagram. Oppskriften er publisert i turkokeboka #eteute (forfatter Hilde Grøtte), se mer her: www.eteute.no

 

Se video om fremgangsmåte for oppskriften Kål Phad Thai her:

Del denne artikkelen