Halloumiburger med aubergine

Tekst: Synne Kvam – Foto: Synne Kvam

Halloumi er en tradisjonsrik, delikat ferskost fra Kypros. Med sin faste konsistens er dette en ost som også kan grilles helt uten å miste fasongen, og er et godt vegetarisk alternativ til kjøtt.

Halloumiburger er superkjapt å lage, og er en enkel og smakfull vegetarrett å lage på tur. Den kan lages både på en liten grill, i stekepanne på Primus eller i bål når det er bålsesong.

 

GRESK OST: Halloumiosten har fått fin stekeskorpe på begge sider. Foto: Synne Kvam

Porsjoner

Ingredienser

  • 1 stk
    grill
  • 4 stk
    halloumi
  • 4 stk
    burgerbrød
  • 8 stk
    aubergine-skiver
  • 1
    aioli
  • 1 pose
    ruccola
  • 1 stk
    Rødløk
  • 1 klump
    smør til steking (sølvfolie om du skal steke den på bål)
  • 1 dryss
    Krydder til aubergine

Slik gjør du:


1

Varm grillen og del en halloumiost på tvers, slik at du får to fine og flate burgere. Disse legges slik rett på grillen, på en grillplate, eller evt i en stekepanne på Primus. Kan være lurt å bruke litt smør hvis du steker osten på plate/i stekepanne.

2

Ta en aubergine, og del den i tynne skiver på tvers, til å toppe burgeren med. Krydre auberginen med det du liker, for å gi den litt ekstra smak. Ellers er det mye salt i halloumien som gir mye smak.

3

Grill/stek halloumi og aubergine, mens du gjør klar burgerbrødet.

4

Ta et halv burgerbrød, smør på aioli, legg på en god dose ruccola og litt rødløk.

5

Når halloumiosten har fått fin stekeskorpe på begge sider, er den ferdig, og legges på burgerbrødet og toppes med en skive aubergine.

HALLOUMI: Med sin faste konsistens er dette en ost som også kan grilles helt uten å miste fasongen, og er et godt vegetarisk alternativ til kjøtt.

Tips! Når det er bålsesong, kan man evt kle en tynn stein med sølvfolie og legge den i bålet – og bruke steinen som stekeplate – og steke både halloumiosten og auberginen på denne.

Del denne artikkelen