Aubergine, mozarella, tomat, parmesan… en smak av Italia i stekepanna.
Denne vegetarretten passer fint som en enkel lunsjrett, eller som tilbehør til middagen. Ungdommer fra DNT ung Drammen har laget oppskriften etter inspirasjon fra det italienske kjøkkenet.
Ingredienser
-
1.5 koppolivenolje
-
9 feddhvitløk
-
0.75 koppbrødsmuler
-
6 ssrevet parmesan
-
3 stkauberginer
-
6 stktomater
-
25 gramfersk mozarella
-
1 klypesalt etter ønske
-
1 drysspepper etter ønske
-
1 liten nevefersk basilikum
Forberedelser hjemme: Lag brødsmuler og hvitløksolje
Varm opp 1 ss olje i en liten panne, på middels varme. Tilsett brødsmulene og brun de forsiktig til de får en gyllen farge. Tilsett revet parmesan og smak til med salt og pepper.
– Hakk hvitløken og bland med 1/2 kopp olivenolje i en liten bolle. Ha blandingen over i en liten flaske du kan ha med på tur (for eksempel en tom ketchupflaske ).
På tur – slik gjør du:
Kutt tomater og auberginene i skiver.
Ha hvitløksoljen på aubergine- og tomatskivene, og stek til de får en gyllen farge. Snu ofte.
La tomatskivene ligge litt ekstra lenge, til de får en stekeskorpe.
Legg tomatskivene oppå auberginen og topp med mozzarella. Ha et lokk og la osten smelte. Det tar ca 2 min.
Ha over på en tallerken og topp med ristede brødsmuler, basilikum, salt og pepper. Så er det bare å nyyyte!
Oppskriften er fra: Hania Javid Javid i DNT ung Drammen.