Grillet aubergine med parmesan

Tekst: Mari Kolbjørnsrud/Norsk Friluftsliv – Foto: Silje Glorvigen, Mari Kolbjørnsrud/Norsk Friluftsliv

Aubergine, mozarella, tomat, parmesan… en smak av Italia i stekepanna.

Denne vegetarretten passer fint som en enkel lunsjrett, eller som tilbehør til middagen. Ungdommer fra DNT ung Drammen har laget oppskriften etter inspirasjon fra det italienske kjøkkenet.

 

Porsjoner
1 porsjon gir 3 aubergineskiver

Ingredienser

  • 1.5 kopp
    olivenolje
  • 9 fedd
    hvitløk
  • 0.75 kopp
    brødsmuler
  • 6 ss
    revet parmesan
  • 3 stk
    auberginer
  • 6 stk
    tomater
  • 25 gram
    fersk mozarella
  • 1 klype
    salt etter ønske
  • 1 dryss
    pepper etter ønske
  • 1 liten neve
    fersk basilikum

Forberedelser hjemme: Lag brødsmuler og hvitløksolje


1

Varm opp 1 ss olje i en liten panne, på middels varme. Tilsett brødsmulene og brun de forsiktig til de får en gyllen farge. Tilsett revet parmesan og smak til med salt og pepper.

2

– Hakk hvitløken og bland med 1/2 kopp olivenolje i en liten bolle. Ha blandingen over i en liten flaske du kan ha med på tur (for eksempel en tom ketchupflaske ).

På tur – slik gjør du:


1

Kutt tomater og auberginene i skiver.

2

Ha hvitløksoljen på aubergine- og tomatskivene, og stek til de får en gyllen farge. Snu ofte.

3

La tomatskivene ligge litt ekstra lenge, til de får en stekeskorpe.

4

Legg tomatskivene oppå auberginen og topp med mozzarella. Ha et lokk og la osten smelte. Det tar ca 2 min.

5

Ha over på en tallerken og topp med ristede brødsmuler, basilikum, salt og pepper. Så er det bare å nyyyte!

Vær tålmodig når du steker auberginen. Den trenger litt tid i stekepanna før den er gjennomstekt og mør.

Oppskriften er fra: Hania Javid Javid i DNT ung Drammen.

Del denne artikkelen