Falafel har sin opprinnelse i Midtøsten og er vanlig streetfood i mange arabiske land. Denne vegetarretten passer like fint ute på tur som «på gata».
Hovedingrediensen i falafel er kikerter, og mye smakfult krydder gir den en særegen og god smak. Lett og mettende lunsj eller middag, tilberedt på bålet eller primusen.
Porsjoner
4 porsjoner gir 4 falafler
Ingredienser
-
30små falaffelboller
-
4pitabrød
-
2tomater
-
0.5agurk
-
1rødløk
-
8 bladerhjertesalat (eller annen salat)
-
1 dæsjrømmedressing eller yoghurtdressing (etter smak)
-
1 nevekoriander, persille og mynte (etter ønske)
-
1 dlolje til steking
Slik gjør du:
1
Del tomat, agurk, rødløk og salat i ønskede biter.
2
Stek falafelbollene i litt olje i stekepanna, til de er gjennomvarme.
3
Varm pitabrødene i tørr stekepanne, litt på hver side, til de er varme.
4
Ha grønnsaker og falafelboller (ca. 8 til hver) oppi pitabrødet, sammen med rømmedressing og friske urter (koriander, persille og mynte).
5
Vel bekomme!
Tips:
- Hvis du ønsker å lage falafel og rømmedressing/urtedressing fra bunnen av, kan du bruke denne oppskriften: FALAFLER MED URTEDRESSING | TRINES MATBLOGG
- Falaflene kan evt. lages fra bunnen av før turen, og varmes opp ute på tur.
- Du kan gjerne bruke tortillalefser i stedet for pitabrød hvis du liker det bedre.
- Hvis du har bål, kan du tre falafelbollene på et grillspyd og varme dem på bålet (gjerne over en grillrist).