Empanadas

Publisert – Sist oppdatert 21.11.2023
Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Kasper Fosser

Empanada er et brød eller en deig med et fyll. Denne oppskriften er vegetar, men du kan fylle empanadas med nesten hva som helst.

Navnet kommer fra det spanske og portugisiske verbet empanar, som betyr å panere. I Spania er empanadas ofte store og runde, mens den i Portugal og Sør-Amerika ofte er liten og halvrund.

Oppskrift på deig:

Porsjoner
1 porsjon gir 2 empanadas

Ingredienser

  • 6 dl
    hvetemel
  • 1 ts
    bakepulver
  • 1 ts
    salt
  • 100 g
    smør
  • 1 dl
    kaldt vann

Oppskrift på fyll: 

Porsjoner
1 porsjon gir 2 empanadas

Ingredienser

  • 400 gram
    frossen spinat (tines på forhånd)
  • 200 gram
    fetaost (eller annen ost du liker)
  • 1 stk
    løk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 dl
    fløte
  • 1 klype
    salt og pepper
  • 0.5 dl
    olje til steking

Slik gjør du: 


1

Lag først deigen: Bland alt det tørre og tilsett smør og vann. Elt deigen godt. Den skal være fast slik at den enkelt kan klappes ut til 8 emner. Hvis deigen er tørr, tilsett litt vann (en spiseskje om gangen).

2

Finhakk løk og hvitløk og stek mykt i stekepanna.

3

Ha spinaten i sammen med løken og fres på middels varme til det meste av væsken er borte.

4

Ha fløte og fetaost i spinatblandingen og småkok i noen minutter.

5

Nå skal fyllet fordeles på deigemnene: ha et par spiseskjeer fyll på halvdelen av hvert deigemne og brett sammen. Trykk kantene sammen med en gaffel, slik at empanadaene blir lukket.

6

Stekes i stekepanne eller på grillrist til de får en gyllenbrun farge. Bruk lav varme, sånn at deigen blir gjennomstekt uten å bli brent.

Oppskriften er fra: Carolina Penaherrera

Del denne artikkelen