Middag 

Elgkebab

Tekst: Silje Rønneberg Hogstad – Foto: Anine Gutubakken Byles

Kebab betyr «grillet kjøtt» på tyrkisk og er en populær rett på menyen til gatekjøkken også i Norge. Vi har laget en vilt god elgkebab med elgkjøtt, sopp, salat og en spicy dressing.

Elg som kjøtt i kebaben er ikke bare en smakfull vri, men også et sunnere alternativ. Velg den salaten du liker best selv. Hvor sterk du ønsker dressingen, er også opp til deg selv, krydre etter eget ønske. Foretrekker du en mild dressing, kan du blande sammen tyttebær og crème fraîche, det smaker godt til viltkjøtt. ​

Kjøtt

Porsjoner

Ingredienser

  • 400 g
    flatbiff av elg 
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    pepper
  • 2 ts
    garam masala
  • 1 ts
    spisskummen 
  • 0.5 ts
    malt chili
  • 2 ss
    olje

Dressing

Porsjoner

Ingredienser

  • 2 dl
    crème fraîche (til dressing)
  • 1 ts
    spisskummen
  • 2 ts
    malt chili 
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    pepper
  • 1 fedd
    hvitløk

Tilbehør

Porsjoner

Ingredienser

  • 200 g
    sopp
  • 1 ss
    smør
  • 4 stk
    pitabrød
  • 1 stk
    crispisalat
  • 12 stk
    cherrytomater
  • 1 stk
    rødløk
  • 1 stk
    chili

Forberedelser hjemme:

  • Skjær elgkjøttet i tynne skiver på 3 x 3 cm, og ha det over i en bolle. Ha på salt, pepper, garam masala, spisskummen, malt chili og 1 ss olje, og rør det godt sammen. Tre kjøttstykkene på grillspyd.
  • Kutt grønnsakene til salaten. Crispisalaten deles i mindre biter, cherrytomater, rødløk og chili deles i skiver.

På tur – slik gjør du


1

Varm opp en stekepanne på middels høy varme med 1 ss olje og fres elgspydene et par minutter på alle sider til de er gylne. Har du mulighet til å grille dem, kan du selvsagt gjøre det også.

2

Lag dressingen ved å røre sammen crème fraîche, spisskummen, malt chili, salt og pepper. Finhakk hvitløken og bland alt godt sammen.

3

Del soppen i skiver. Varm opp en stekepanne med smør og fres soppen til den er gyllen.

4

Varm opp pitabrødene etter anvisning på pakken.

5

Ha elgkjøtt, dressing og salat i hvert pitabrød og server med en gang. ​

EN SMAK AV VILT: elgkebab med dressing og salat.

Oppskriften er fra: Anine Gutubakken Byles hos Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Del denne artikkelen